«Πολύωρη ταλαιπωρία στην Κω επισκεπτών των ημερόπλοιων από την Τουρκία, λόγω της έλλειψης προσωπικού»

0
275

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να ενισχυθεί με προσωπικό η υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι της Κω για να σταματήσει η ταλαιπωρία των επιβατών»

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ταλαιπωρία που υφίστανται στο λιμάνι της Κω οι επισκέπτες από την Τουρκία, λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του διαβατηριακού ελέγχου, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες διαβατηριακού ελέγχου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εικόνα της χώρας μας απέναντι στους επισκέπτες της, με το δείκτη και την ταχύτητα εξυπηρέτησης να είναι καθοριστικής σημασίας.

Στην Κω που δέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες με ημερόπλοια από τη γειτονική Τουρκία, καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες σοβαρό πρόβλημα στην ταχύτητα εξυπηρέτησης όλων αυτών των ανθρώπων στο διαβατηριακό έλεγχο.

Αιτία αποτελεί η έλλειψη επαρκούς προσωπικού για να εξυπηρετήσει ένα τόσο μεγάλο όγκο επισκεπτών. Με δεδομένο ότι η παραμονή αυτών των ανθρώπων στην Κω είναι ολιγόωρη, αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει μια αναμονή μιας ή και δύο ωρών στο διαβατηριακό έλεγχο.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά την ενίσχυση με προσωπικό της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, προκειμένου να ενισχυθούν παράλληλα οι υπηρεσίες διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι της Κω.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κυρία Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Πολύωρη ταλαιπωρία στην Κω επισκεπτών των ημερόπλοιων από την Τουρκία, λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Κυρία Υπουργέ,

Οι υπηρεσίες διαβατηριακού ελέγχου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εικόνα της χώρας μας απέναντι στους επισκέπτες της.

Ο δείκτης και η ταχύτητα εξυπηρέτησης είναι δύο κρίσιμες παράμετροι σε αυτή τη διαδικασία.

Δυστυχώς, η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου δεν ταιριάζει σε μια χώρα που αποτελεί τουριστικό προορισμό. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα νησιά έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δείκτη και στην ταχύτητα εξυπηρέτησης στο διαβατηριακό έλεγχο.

Στην Κω που δέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες με ημερόπλοια από τη γειτονική Τουρκία, καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες σοβαρό πρόβλημα στην ταχύτητα εξυπηρέτησης όλων αυτών των ανθρώπων στο διαβατηριακό έλεγχο.

Αιτία η έλλειψη επαρκούς προσωπικού για να εξυπηρετήσει ένα τόσο μεγάλο όγκο επισκεπτών. Με δεδομένο ότι η παραμονή αυτών των ανθρώπων στην Κω είναι ολιγόωρη, αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει μια αναμονή μιας ή και δύο ωρών στο διαβατηριακό έλεγχο.

Το υπάρχον προσωπικό καταβάλλει τεράστια προσπάθεια αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί αφού απαιτείται ενίσχυσή του.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται η Κυρία Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

2. Εάν προτίθεται να ενισχύσει με προσωπικό τη Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου για να ενισχυθούν παράλληλα οι υπηρεσίες διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι της Κω και να βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ