Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Προεκλογικό πακέτο Τσίπρα : Μείωση ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα, ενέργεια και «13η...

Προεκλογικό πακέτο Τσίπρα : Μείωση ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα, ενέργεια και «13η σύνταξη»

4
428
Ανακοινώθηκε το προεκλογικό πακέτο παροχών που ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έσπευσαν να παρουσιάσουν πριν από τη συζήτηση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με στόχο να ξεχαστούν υποθέσεις που πλήττουν προσωπικά τον πρωθυπουργό, όπως οι σκαφάτες διακοπές του.
Προεκλογικό πακέτο Τσίπρα : Μείωση ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα, ενέργεια και «13η σύνταξη» | in.gr

 

Ανακοινώθηκε το προεκλογικό πακέτο παροχών που ο πρωθυπουργός μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έσπευσαν να παρουσιάσουν πριν από τη συζήτηση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με στόχο να ξεχαστούν υποθέσεις που πλήττουν προσωπικά τον πρωθυπουργό, όπως οι σκαφάτες διακοπές του.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι το «φιλοαναπτυξιακό πακέτο ελαφρύνσεων» που ανακοινώνει έρχεται να δικαιώσει τις θυσίες του ελληνικού λαού, καθώς και ότι θα τονώσει την ανάπτυξη της οικονομίας προκειμένου να συμβάλλει στην επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πακέτο παροχών της κυβέρνησης είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και την ενέργεια, καθώς και η επαναφορά της «13ης σύνταξης».

Ειδικότερα, ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μειωθεί από το 24% στο 13% και στον συντελεστή αυτόν θα ενταχθούν όλα τα τρόφιμα. Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, ανακοινώθηκε η μείωση του ΦΠΑ σε ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο από το 13% στο 6% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Επιπλέον, η «13η σύνταξη» που επανέρχεται στο Δημόσιο αντιστοιχεί στο ποσό του δώρου του Πάσχα (δηλαδή στην πραγματικότητα μισή 13η σύνταξη) και -σύμφωνα με την Εφη Αχτσιόγλου- θα νομοθετηθεί και θα καταβληθεί εντός του μηνός Μαΐου (δηλαδή πριν από τις κάλπες).

Δεδομένου ότι οι παροχές βασίζονται στον δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησε η αφαίμαξη των πολιτών χάριν του υπερπλεονάσματος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ομολόγησε ότι τα υπερπλεονάσματα δεν ήταν στόχος της κυβέρνησης αλλά ήταν αναγκαία για να δημιουργήσει η κυβέρνηση κεφάλαιο αξιοπιστίας, που τώρα μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση παραδέχεται ότι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε την όποια αξιοπιστία είχαν πετύχει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την καταστροφική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, συμφώνησε με τους θεσμούς στην αφαίμαξη των πολιτών προκειμένου να δημιουργηθούν τα υπερπλεονάσματα που ζητούσαν οι εταίροι δεδομένου ότι δεν εμπιστεύονταν πλέον την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ομολόγησε ότι έπληξε την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας και καταρράκωσε την μεσαία τάξη μόνο και μόνο για να ανακτήσει την αξιοπιστία της έναντι των εταίρων.

Τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί αυτό το «ματωμένο» πλεόνασμα για να προχωρήσει σε προεκλογικές παροχές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιορίσει την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές κάλπες, με στόχο η διαφαινόμενη ήττα να είναι τουλάχιστον διαχειρίσιμη έως ότου αποφασίσει να στήσει εθνικές κάλπες.

«Ν. Σαντορινιός: Η Νησιωτικότητα στον πυρήνα των μόνιμων μέτρων που ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση»

Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα μόνιμα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το κυβερνητικό επιτελείο και αφορούν στα νησιά της χώρας μας:

«Η απτή απόδειξη, πως οι νησιώτες αποτελούν μέλημα και προτεραιότητα για τις κυβερνητικές πολιτικές, είναι η ανακοίνωση από τα χείλη του Πρωθυπουργού για μείωση του φόρου εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών κάτω από 3.100 πληθυσμό και για μείωση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά κάτω των 1000 κατοίκων, από 1/1/2020.

Αναγνώριση και δικαίωση για όσους επιμένουν να μένουν, να ζουν, να δημιουργούν οικογένειες, να επιχειρούν και να ελπίζουν στα μικρά νησιά της χώρα μας είναι τα μέτρα που το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάστηκε και κοστολόγησε, και ο Πρωθυπουργός παρουσίασε σήμερα στον ελληνικό λαό.

Ταυτόχρονα, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις των νησιών να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικές και δημιουργεί περαιτέρω συνθήκες ανάπτυξης και ενίσχυσης της εργασίας.

Η Αριστερά ανέλαβε τη χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της και κατάφερε να δώσει προοπτική στην κοινωνία και αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία. Είμαστε περήφανοι για το τι έχουμε καταφέρει και είμαστε αισιόδοξοι που ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι, ο κόσμος του επιχειρείν αλλά και οι κάτοικοι των νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών, μετά από 8 χρόνια υποβάθμισης των εισοδημάτων και του επιπέδου ζωής τους, μπορούν να νιώθουν ότι μια Κυβέρνηση αναγνωρίζει τους κόπους τους και την υπομονή τους».

Δημήτρης Γάκης: «Οι ανάγκες της κοινωνίας στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του δικού μας σχεδίου»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, αναφερόμενος στο πακέτο μόνιμων θετικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο, δήλωσε:

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι αποτέλεσμα της συνέπειας με την οποία πορευόμαστε στην οικονομία, σ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων ετών που έχουμε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η κοινωνία μας εμπιστεύθηκε και αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και να υλοποιούμε πολιτικές που ενισχύουν την ανάπτυξη και μειώνουν τις περιφερειακές ανισότητες. Ειδικότερα, για τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, η δημοσιονομική πολιτική γίνεται σύμμαχος της «Νησιωτικότητας» και της «Ορεινότητας»: Οι φορολογικές μειώσεις για τους κατοίκους των μικρών νησιών που έχουν πληθυσμό μέχρι 3.100 κάτ., η μείωση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά με πληθυσμό έως 1.000 κατοίκους, αλλά και η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, η περαιτέρω μείωση του κόστους θέρμανσης για ορεινές ζώνες της χώρας, καθώς και η μείωση του φόρου συνεταιρισμών, μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για το 2019 και 2020, θα μας προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά προς το στόχο μας για κοινωνική συνοχή, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη στην Περιφέρεια. Βοηθώντας με έργα τις νησιωτικές κοινωνίες, δίνοντας κίνητρα στους νέους για να μείνουν στον τόπο τους. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, ήρθε για να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή του Ελληνικού Λαού μετά από μια κρίση που ταρακούνησε συθέμελα την κοινωνία, να δώσει λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε. Σε αυτές τις προσδοκίες του, για μια ακόμη φορά, ανταποκρινόμαστε σήμερα. Με μια σημαντική πολιτική πρωτοβουλία. Με ορίζοντα δράσης το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που εμείς διαμορφώσαμε, στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής στρατηγικής που βασίζεται στην αξιοπιστία. Με στόχο τη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, με μέτρο τον άνθρωπο».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι είναι «αριστερός» μπαμπά;
    Παιδι μου, αριστερός είναι αυτός που διορίζεται επίτιμος έμμισθος πρέσβυς (ΦΕΚ Γ’ 518/9-4-19, σελ.1) και τον ξεπληρώνει ο Ελληνικός λαός για τη χάρη που έκανε στον αριστερό πρωθυπουργό να του δώσει το γιοτ για βόλτες.

  2. Κ. Κιαρη. Ποιος ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ αυτο το γελοιο «αρθρο» σχετικα με την Πολιτικη της Κυβερνησης ;;;;;;; Με ποιο δικαιωμα ( ΑΝΩΝΥΜΑ) κανετε ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ κατα της Κυβερνησης ;;;;;;; Ποιος ειναι αυτος που «ΘΑΒΕΙ» τα οικονομικα μετρα κατω απο τον ορο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ( δηλαδη «ψευτικα» ) οταν ο Τσιπρας ανελυε επι ωρες οτι αυτα ειναι μερος της ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ της Κυβερνησης ;;;; ΠΟΙΟΣ ειναι αυτος που κανει ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ;;;ΟΝΟΜΑ δεν εχει να ξερουμε και εμεις ποιος ειναι ; Κ. ΚΙαρη λυπαμαι γιατι ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ να κανετε ΧΥΔΑΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ κατα της Κυβερνησης …Αξιος ο «μισθος σας»,

  3. Διακόπτουμε λίγο τις διακοπές μας με τους εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους, γιατί ήρθε η ώρα των πολλών

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.