Καματερός προς Σπίρτζη: Ελάτε στην Κω για την εγκατάσταση εργολάβου αποκατάστασης του λιμανιού

2
369

Καματερός προς τον Υπουργό κ. Σπίρτζη:

– Ελάτε στην Κω για την εγκατάσταση εργολάβου αποκατάστασης του λιμανιού

– Ενισχύστε τις θαλάσσιες μεταφορές.

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την ενημέρωση για υπογραφή συμβάσεων κατασκευής έργων, ζήτησε από τον Υπουργό Υποδομών – Μεταφορών κ. Σπίρτζη:

1.Να διεκδικήσουμε Από την Ε.Ε. ενίσχυση και των θαλάσσιων μεταφορών στα προγράμματα της Ε.Ε. γιατί το βάρος ως τώρα πέφτει στις χερσαίες μεταφορές για τους οδικούς άξονες και τα τρένα.

Αν δει κανείς (όπως τόνισε χαρακτηριστικά) τον χάρτη ενίσχυσης των δικτύων μεταφορών για τον επόμενο προγραμματισμό, διαπιστώνει ότι στις θαλάσσιες μεταφορές υπάρχει κενό και προβλέπει μόνο την ενίσχυση κάποιων λιμανιών.

Πρέπει να προβλέψουμε επίσης, είπε, τη δημιουργία δημόσιου φορέα στα πρότυπα της «Αττικό Μετρό« ή των Αστικών Συγκοινωνιών για τον έλεγχο και την ρύθμιση των θαλάσσιων μεταφορών.

2.Κάλεσε τον κ. Υπουργό να επισκεφθεί τις επόμενες μέρες την Κω με το κλιμάκιο εγκατάστασης του εργολάβου για την αποκατάσταση του λιμανιού αφού η σύμβαση υπογράφεται αυτές τις μέρες.

Γραφείο Τύπου

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΒΑΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ από τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα του Ανδρέα

    και το πρώτο πακέτο Ντελόρ του πατέρα Μητσοτάκη, κανείς δεν γνωρίζει ούτε πόσα έργα έγιναν, ούτε αν τα χρήματα πήγαιναν πραγματικά στα έργα. Ο Σημίτης κάπως συμμάζεψε την κατάσταση αλλά μόνον επιφανειακά (λογιστικά), η περιουσία των κολλητών (βίλλες, δήθεν επιχειρήσεις) αυξήθηκε και η Ελλάδα χωρίς υποδομές βρέθηκε στο γκρεμό

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ