Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω ΖΕΤΑ ΤΣΙΡΠΑΝΛΗ: Γιατί με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και την Παράταξη #Μπροστά...

ΖΕΤΑ ΤΣΙΡΠΑΝΛΗ: Γιατί με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και την Παράταξη #Μπροστά το Ν. Αιγαίο

7
647
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η Zeta Tsirpanlis είναι με τον Γιώργος Χατζημάρκος.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, α’ & β΄ βαθμού, αποτελούν πυλώνα της δημοκρατίας, αλλά είναι ταυτόχρονα και οι θεσμοί που είναι δίπλα στον πολίτη, γνωρίζοντας από «πρώτο χέρι» τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά στις Περιφερειακές Εκλογές, ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Κω – Νισύρου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη μας, Γιώργου Χατζημάρκου με την παράταξη: #Μπροστά το Ν. Αιγαίο, που με άοκνη καθημερινή δουλειά και με μία πολύ επιτυχημένη πενταετία «έσπρωξε» δυνατά το Ν. Αιγαίο #Μπροστά, με πάρα πολλά αναγκαία έργα και με απόλυτα στοχευμένες δράσεις σε όλους τους τομείς!

Με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκομίσει ως Μηχανικός, από το 1996 μέχρι και σήμερα σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, σε όλους τους τομείς, γνωρίζοντας σε βάθος τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας (Κως & Νίσυρος) αλλά και τα νησιά μας (Ν. Αιγαίου) εν γένει, αλλά και με την όρεξη και την μεγάλη διάθεσή μου, να προσφέρω και να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις, να υλοποιήσουμε με προγραμματισμό και υπευθυνότητα αναγκαία έργα και δράσεις που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας, ζητώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας, δίνοντάς μου την ευκαιρία να εκλεγώ Περιφερειακή Σύμβουλος, για να μπορέσω να κάνω πράξη τις ιδέες μου για τον τόπο μας (Κως-Νίσυρος), αλλά και για όλα τα νησιά μας, πάντα με γνώμονα το καλό των συμπολιτών μου!!!

Γιατί με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και την Παράταξη #Μπροστά το Ν. Αιγαίο;;;

Γιατί θεωρώ -χωρίς καμία αμφιβολία- πως είναι ο πλέον ικανός και δραστήριος, με Πρόγραμμα και Πειθαρχία στους στόχους και με ομάδα ικανότατων στελεχών που ΜΠΟΡΟΥΝ να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες -της επερχόμενης τετραετίας- με Απόλυτη Επιτυχία!

Τι έκανε ο Γιώργος Χατζημάρκος σαν Περιφερειάρχης και η παράταξή του #Μπροστά το Ν. Αιγαίο την πενταετία 2014-2019;

Θα κουράσω…όμως οφείλω να αναφέρω επιγραμματικά κάποια από αυτά, όπως έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη μου, ανά τομέα:

Τουρισμός (και διασύνδεσή του με πρωτογενή τομέα-ζητούμενο ετών): Με απόλυτα επιτυχημένο 5ετές Στρατηγικό Πλάνο Τουριστικής Ανάπτυξης, με σύγχρονες μεθόδους ψηφιακής καμπάνιας.
Η πρώτη φορά που η Περιφέρειά μας προβάλλεται στα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, με μεγαλύτερο το CNN International! Πετυχημένη & βραβευμένη παρουσία σε όλες ανεξαιρέτως τις μεγάλες Τουριστικές Εκθέσεις, με κάλυψη της συμμετοχής όλων των Δήμων-νησιών του Ν.Αιγαίου, αλλά και για πρώτη φορά ανάδειξης & προβολής σε αυτές των τυποποιημένων τοπικών Προϊόντων των τοπικών παραγωγών!
Πρώτη η Περιφέρειά μας σε όλη τη χώρα σε όλους τους τουριστικούς δείκτες! (Αφίξεις, διανυκτερεύσεις, έσοδα, κατά κεφαλή δαπάνη κτλ), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η Κως μας, τρίτος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα, παρά το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστατευτικού από το 2015, αλλά και του μεγάλου σεισμού του Ιουλίου 2017, με τη συμβολή της Περιφέρειας καθοριστική!!!

Πολιτισμός: Διοργάνωση εκατοντάδων δράσεων και εκδηλώσεων σε όλα τα νησιά! Στο νησί μας, την Κω, ενεργή στήριξη της Ιπποκρατικής Ιδέας (Συνεργασία με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω για τη δημιουργία Ιπποκρατικού Πάρκου), Αναγνώριση της Αιγιακής (Ιπποκρατικής) διατροφής από την UNESCO ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας κ.α.

Αθλητισμός: Διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου Αθλητικών Εκδηλώσεων. Χρηματοδότηση του μεγαλύτερου πανελλαδικά προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης αθλητικών εγκαταστάσεων στα νησιά σε συνεργασία με τους δήμους.
Ανάδειξη Τοπικής Γαστρονομίας παγκοσμίως, ανάδειξη

Πρωτογενής Τομέας: Για πρώτη φορά ελληνική Περιφέρεια, η Περιφέρειά μας, διεκδίκησε και κέρδισε τον τίτλο της “Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019” με άνοιγμα των διεθνών αγορών για τα τοπικά προϊόντα των νησιών, δια μέσου της διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό! Οι παραγωγοί των νησιών του Ν. Αιγαίου με τα προϊόντα τους μπορούν και συμμετέχουν με την Περιφέρεια σε όλες τις εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών στην Ελλάδα αλλά και στις κυριότερες του Εξωτερικού! Η Περιφέρεια για το νησί μας, την Κω, κατάφερε και συμπεριέλαβε το Κρασοτύρι της Κω – τυρί της Πόσας, στη λίστα των ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) & την καταχώρησή του στο μητρώο προϊόντων ΠΟΠ, και ΕΠΙΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Το ίδιο κατάφερε και για το μελεκούνι της Ρόδου και ακολουθούν αντίστοιχα διαδικασίες για το μέλι της Καλύμνου, το λόπι Κατταβιάς, τη σιτάκα της Κάσου κ.α. Κάνοντας τα τοπικά προϊόντα μας παγκοσμίως γνωστά, δίνοντας έτσι νέες προοπτικές, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και σε αγορές του εξωτερικού.

Προστασία Περιβάλλοντος: Χρηματοδότηση μεγάλων έργων για την Προστασία του Περιβάλλοντος στα νησιά (ΧΥΤΑ, Μονάδων αφαλάτωσης, υδατοδεξαμενών, Βιολογικών, Δικτύων ύδρευσης- Αποχέτευσης κλπ). Σύνταξη του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ Ν. Αιγαίου) και σε όλα τα μικρά νησιά των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (που ήταν Αρμοδιότητα των Δήμων). Περιβαλλοντικές δράσεις όπως: «Keep Aegean Blue»: Η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού βυθών και παραλιών σε όλα τα νησιά μας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All For Blue’’ και με τα σχολεία! «Save kaikia»: Καμπάνια της Περιφέρειας για τη διάσωση των παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών, αφού και η αλιεία είναι ένας τομέας που η Περιφέρειά μας στηρίζει!

Ακόμα και σε τομείς έξω από τη στενή έννοια των αρμοδιοτήτων της η Περιφέρειά μας έδρασε με σημαντικό έργο:

Υγεία: Εξοπλίστηκαν με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό Νοσοκομεία, θέσπιση οικονομικών κινήτρων, εξ’ ιδίων πόρων, για την κάλυψη κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού,

ΕΚΑΒ: Προμήθεια ασθενοφόρων,
Παιδεία: εξοπλισμοί με μέσα σύγχρονης τεχνολογίας σε όλα τα σχολεία των νησιών & εξασφάλιση χρηματοδότησης 10 εκατ. Ευρώ για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων,

Πυροσβεστικό Σώμα: Προμήθεια Πυροσβεστικών Οχημάτων,

ΕΛΑΣ: Προμήθεια Περιπολικών και λοιπού εξοπλισμού στα νησιά κλπ.

Κατάφερε παράλληλα, η Περιφέρειά μας, στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ –Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014–2020, μεγάλη απορρόφηση, καταλαμβάνοντας την 2η θέση πανελλαδικά (ξεπερνώντας κατά πολύ τον μέσο πανελλαδικό όρο του 17%), χρηματοδοτώντας έργα αναγκαία σε κάθε νησί και λόγω αυτής της επίδοσης, πέτυχε νέα υπερδέσμευση, της τάξης του 40%, αντί του 20%, που δίνει τη δυνατότητα ένταξης το επόμενο διάστημα, ώριμων έργων που είναι έτοιμα προς υποβολή για ένταξη στο Πρόγραμμα.

Κατάφερε επίσης η Περιφέρειά μας, με πολύ μεγάλο αγώνα, την επαναφορά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην κατηγορία των Μεταβατικών Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Transition Regions), από την κατηγορία των πιο Ανεπτυγμένων Περιφερειών (Μore Developed Regions) που βρίσκεται μέχρι σήμερα, που σημαίνει διπλασιασμό των κοινοτικών πόρων για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 για τα νησιά του Ν. Αιγαίου, ενώ παράλληλα “ξεκλειδώνει” η πρόσβαση και σε άλλες κατηγορίες προγραμμάτων!

Δεν αναφέρθηκα και στην υλοποίηση πληθώρας έργων υποδομής σε όλα τα νησιά του Ν. Αιγαίου (ασφαλτοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμό επαρχιακών δικτύων κλπ).

Όπως δεν αναφέρθηκα και στα υδατοδρόμια, όπου η Περιφέρειά μας, ολοκλήρωσε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να έχουμε σύντομα τη διασύνδεση των νησιών μας, σε συνεργασία με τα Λιμενικά Ταμεία, με υδροπλάνα!

Για όλα τα παραπάνω, εκτιμώντας -με γνώση- όλα όσα γίνανε, αποφάσισα να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Γιώργο Χατζημάρκο και την παράταξή του #Μπροστά το #ΝότιοΑιγαίο, στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές, ευελπιστώντας πως με την ψήφο σας και την στήριξή σας, θα καταφέρω να γίνω εκλεγμένο μέλος αυτής της ομάδας, ώστε να μπορέσω να υπηρετήσω με ευθύνη τον ευλογημένο τόπο μας, προσφέροντας όσα περισσότερα μπορώ, για την Κω, την Νίσυρο αλλά και για όλα τα νησιά μας στο Ν. Αιγαίο που όλοι θέλουμε, να πάνε γρήγορα #ΜΠΡΟΣΤΑ!

Ευχαριστώ από καρδιάς,
Με τιμή,

Τσιρπανλή -Σπύρου Ζέτα (Γεωργία)
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

Με Περιφερειάρχη τον #ΓιώργοΧατζημάρκο
& την Παράταξη: #Μπροστά το #ΝότιοΑιγαίο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολλά λόγια γιατί δεν τα έκανε πέντε χρόνια που ήταν περιφερειαρχης και θα τα κάνει τώρα, η θα τον πεισης να τα κάνει

  2. Και συ ΜΟΝΟ ΕΠΑΡΧΟΣ;Τι απαντάς στον Κρητικό που θα ανοίξει διάπλατα πόρτες και παράθυρα του Επαρχειου να μπει φως και φρέσκο αεράκι;Άρα ο Χαλκιδιος το είχε στη μούχλα και το σκοτάδι για 5 χρόνια ,όπως ο ΧηΜαρκος την περιφέρεια,ιδιαίτερα το νησί μας που το θυμήθηκε τώρα!!!

  3. μαζι σου με χίλια!!!!!!!!!!!!!! επιτελους ενας ανθρωπος με λογο. στηριζουμε για να καμει και τιποτα ο χατζη στη κω.

  4. Μακάρι να σε ψηφίσει ο κόσμος γιατί είσαι η μόνη που θα διεκδικήσεις πράγματα να γίνουν για την Κω μας αφού όλα τα κάνουν μόνο στη Ρόδο δυστυχώς! Εσύ ξέρουμε πως μπορείς να κάνεις πολλά για το νησί μας! Είσαι πολύ δραστήρια και με πολύ μεγάλη όρεξη και αυτό το έχεις αποδείξει με πράξεις. Καλή επιτυχία!

  5. Το φεγγάρι θα είναι πιο μεγάλο και φωτεινό και θα αντικαταστήσει επάξια τις κολόνες φωτισμού στον επαρχιακό, Η ζέστη του καλοκαιριού θα λιώσει την άσφαλτο και θα κλείσουν οι λακούβες, και τα χιλιάδες όμορφα πουλάκια με τις κουτσουλιές τους θα κάνουν την νέα διαγράμμιση του θρυλικού δρόμου. Σε ευχαριστούμε Γιώργο Χατζημαρκο!

  6. ..και τώρα φυσάει βοριάς,αύριο με το καλό που θα ναι Γαρμπής θα πάω πάω ανάλογα πρίμα…ποτέ ανάποδα στο φύσημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.