Μετά το σκοτάδι, βάλτος και απροσπέλαστος ο μοναδικός δρόμος της Ψερίμου από την έντονη βροχόπτωση

1
984

Την προηγούμενη εβδομάδα το θέμα του ελλιπούς φωτισμού της ακριτικής Ψερίμου έφτασε στη Βουλή .

Σήμερα Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, ο μοναδικός δρόμος του νησιού προς την παραλία, έχει γίνει  βάλτος και απροσπέλαστος από την έντονη βροχόπτωση.

Δυστυχώς είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα μιας αδικαιολόγητης εγκατάλειψης του νησιού.

Απλά να θυμίσουμε ότι μετά την καταστροφική νεροποντή το 2013, το ακριτικό νησί επισκέφτηκαν ,δύο Πρόεδροι της Δημοκρατίας( Κ.Παπούλιας και Πρ. Παυλόπουλος) ,ένας Πρωθυπουργός (Αλέξης Τσίπρας), ένας Πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης (Κυριάκος Μητοστάκης), δύο υπουργοί ( Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλής και άμυνας Π.Καμμένος) και αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι.

Όλοι τους ενημέρωθηκαν από τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όλοι τους έδωσαν υποσχέσεις.

Από τη προηγούμενη δημοτική Αρχή μετά την κσταστροφική νεροποντή εξασφαλίστηκε 1.000.000 ευρώ για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Έξι χρόνια μετά, η ίδια κατάσταση, αφού τα χρήματα που διατέθηκαν παραμένουν αναξιοποίητα . Με την παραμικρή  βροχή βλέπουμε τις εικόνες που παραθέτουμε.

>

Κίνδυνος να υπερχειλίσει το πρόχειρο φράγμα στην Ψέριμο από την έντονη βροχόπτωση και την μετατροπή του σου χωματερή

Σοβαρός κίνδυνος για να υπερχειλίσει το πρόχειρο φράγμα που βρίσκεται πάνω από τον οικισμό στην Ψέριμο, από τις  έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την μεταφορά φερτών υλικών  και την μετατροπή του σου χωματερή με τη ρίψη διαφόρων αντικειμένων.

Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που παραθέτουμε και μας απέστειλε φίλος αναγνώστης με την κατάσταση του φράγματος σήμερα Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019.

Να θυμίσουμε ότι οι μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν στη Ψέριμο στη νεροποντή της 25ης Νοεμβρίου 2013, προήλθαν από την υπερχείλιση του εν λόγω πρόχειρου φράγματος.

Απαιτείται η άμεση επέμβαση για την αφαίρεση των μπαζών και των απορριμμάτων ώστε να κατέβει η στάθμη του νερού.

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. να μεγαλώσει λίγο το χωράφι κι ας πνιγεί ο κόσμος γίναμε, ιδιοκτήτες και αιρετοί (δες νέο γήπεδο Ανταγόρα)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ