ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Περιοδεία στο νησί της Κω της Παρασκευής Ελευθερίας Φτακλάκη, υποψήφιας βουλευτή Δωδεκανήσου με το ΚΙΝ.ΑΛ.

1
337

Περιοδεία στο νησί της Κω της Παρασκευής Ελευθερίας Φτακλάκη, υποψήφιας βουλευτή Δωδεκανήσου με το ΚΙΝ.ΑΛ.

Σειρά επαφών και συνεργασιών στο νησί της Κω είχε η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το Κίνημα Αλλαγής, Παρασκευή- Ελευθερία Φτακλάκη, στο πλαίσιο περιοδείας της στο βόρειο συγκρότημα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

Αναλυτικότερα, η κα Φτακλάκη συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κω-Νισύρου, τον Δήμαρχο Κω, τον Έπαρχο Κω-Νισύρου, τον Διευθυντή του Νοσοκομείου, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, τις διοικήσεις κι εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νησιού (ΕΒΕΔ, Ένωση Ξενοδόχων, Εμπορικός Σύλλογος, Αγροτικός Σύλλογος, Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, Σύλλογος Κομμωτών, Σύλλογος «Ασκληπειού», κα), όπου κι ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα του κάθε κλάδου κι εν γένει του νησιού, καθώς η κεντρική κυβέρνηση ακόμα δεν έχει δώσει λύσεις στις καταστροφές που έχει υποστεί το νησί από το φονικό σεισμό του 2017 (εμπορικό και τουριστικό λιμάνι, εκκλησίες και μουσουλμανικά τεμένη και αρχαιολογικοί χώροι).

Στο νευραλγικό τομέα της υγείας, συζητήθηκαν τα προβλήματα, αφενός λόγω του μεγάλου προβλήματος της στελέχωσης του Νοσοκομείου με ειδικότητες παιδιάτρου και καρδιολόγου, καθώς και η «οδύσσεια» της δημιουργίας του νέου Νοσοκομείου.

Στο σύνολο τους οι παραγωγικοί φορείς υπερτόνισαν την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, την απουσία αναπτυξιακών κινήτρων για τη βιωσιμότητά τους, την απουσία μηχανισμών για την πάταξη της παραοικονομίας, το ακριβό κόστος παραγωγής των προϊόντων του πρωτογενούς τομές λόγω του υψηλού ΦΠΑ, τον φόρο πετρελαίου, καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν από την απουσία χωροταξικού σχεδιασμού, χρήσεις γης, κλπ. Προβλήματα που συναρτώνται με την απουσία εφαρμοσμένων πολιτικών από το κεντρικό κράτος, καθώς και την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου αποκεντρωμένου συστήματος διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτών των διαβουλεύσεων, η κα Φτακλάκη ανέπτυξε τις θέσεις του σχεδίου_Ελλάδα και κατέθεσε προτάσεις για τις νέες αναπτυξιακές δυνατότητες της Κω, τονίζοντας πως όσο πολιτεύεται θα είναι πάντα κοντά στα προβλήματα των νησιών της Δωδεκανήσου, καθώς οι πολιτικοί οφείλουν να δίνουν τις μάχες τους για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. …….ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣΕΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.