ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ στην ΕΡΑ Ρόδου: Είπα κάτι απλό που θα έλεγε ο καθένας μας Προς ΜΜΕ: Σας παραπέμπω στα Πρακτικά (έγγραφο)

15
513

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ

ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ

Απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου κας Χριστίνας Μέγα στην ΕΡΑ Ρόδου ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός είπε: «Απορώ που σηκώθηκε τόσος θόρυβος ενώ εγώ ήμουν ξεκάθαρος και δεν άφησα κανένα υπονοούμενο για παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην Τουρκία (κατά την τοποθέτηση μου στη Βουλή).

Είπα κάτι απλό που θα έλεγε ο καθένας μας. Μακάρι να είχαμε και εμείς γείτονες που να μην έχουν αξιώσεις στα νησιά μας, να μην προκαλούν αερομαχίες και να μην είχαν αλυτρωτικές σκέψεις.

Μακάρι να ήταν άλλη κυβέρνηση στην Τουρκία, σαν του Ζάεφ και να μπορούσαμε να ζούμε χωρίς απειλές και αναπτύσσοντας τις σχέσεις ανάμεσα στους λαούς μας (όπως εμείς προσπαθούμε)».

Kαι προσθέτει ο βουλευτής: «Χαίρομαι και με τιμά που όλοι οι υποψήφιοι της Ν.Δ. και κάποιοι του ΚΙΝΑΛ, διάλεξαν εμένα σαν στόχο για την έναρξη της προεκλογικής τους εκστρατείας αποκαλύπτοντας τα όπλα τους. Διαστρέβλωση και ψεύδος».

Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΣ Μ.Μ.Ε

Σας παρακαλώ αντί για απάντηση στα σε βάρος μου δημοσιεύματα να δημοσιεύσετε την ομιλία μου από τα πρακτικά της Βουλής. Έτσι θα έχουν την ευχέρεια οι συμπατριώτες μας να κρίνουν τις σκόπιμες στρεβλώσεις.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

23/01/2019

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Επειδή μου έδωσε το δικαίωμα ο κ. Χατζηδάκης –δεν λέω ότι με προκάλεσε- θέλω σαν Έλληνες Δωδεκανήσιοι να απευθυνθούμε στους συμπατριώτες μας, τους Μακεδόνες, γιατί θέλουμε να τους απευθύνουμε έναν χαιρετισμό και να τους πούμε ότι τους ζηλεύουμε.

Και το δικαίωμα να απευθυνθούμε στους συμπατριώτες μας, τους Μακεδόνες, κύριε Χατζηδάκη, μας το δίνει ετούτη εδώ η Συμφωνία. Γιατί εάν δεν υπήρχε η Συμφωνία και μιλάγαμε για Μακεδόνες, τότε θα αναφερόμασταν στη γειτονική χώρα, όπως είναι σήμερα. Είναι αυτοί οι οποίοι έχουν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έχουν το όνομα της Μακεδονίας, που καπηλεύονται την ιστορία μας, που μαθαίνουν τα παιδιά τους, γενεές τώρα, στα σχολεία ότι η Αρχαία Μακεδονία είναι δική τους. Αυτό θα ισχύει, εάν δεν γίνει η Συμφωνία. Σε αυτούς τους Μακεδόνες θα απευθυνόμασταν.

Είμαι περήφανος, όμως, με αυτήν τη Συμφωνία, γιατί τώρα μπορώ να απευθύνομαι στους Έλληνες, τους συμπατριώτες μου, τους Μακεδόνες και να τους πω: «Σας ζηλεύουμε εμείς οι Δωδεκανήσιοι. Σας ζηλεύουμε αγαπητοί συμπατριώτες».

Γιατί; Θα σας ρωτήσω το εξής. Έχετε εσείς πρόβλημα ασφάλειας; Εμείς στην Δωδεκάνησο και στα νησιά μας, που είμαστε στην παραμεθόριο -και εσείς είστε παραμεθόριος- πετάνε κάθε μέρα από πάνω δεκάδες τα αεροπλάνα και γίνονται αερομαχίες.

Έχετε πρόβλημα με τα σύνορά σας και πολύ περισσότερο με την τωρινή Συμφωνία που το λύνει και δεν υπάρχει καμία διεκδίκηση; Όχι! Για ρωτήστε εμάς. Διεκδικούν τα νησιά μας, κάθε μέρα και περισσότερα. Για ρωτήστε εμάς εάν έχουμε πρόβλημα δραστηριοτήτων στην παραμεθόριο, που εσείς δεν έχετε. Οι ψαράδες δεν μπορούν να πάνε να ψαρέψουν στα Ίμια. Αντιμετωπίζουν τα τουρκικά πολεμικά.

Πολύ θα θέλαμε, αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες, να είχαμε τη δυνατότητα, όπως εσείς, να έχουμε μία τέτοια γειτονική χώρα, να έχουμε μία τέτοια κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, όπου να μπορούμε να κάνουμε μία τέτοια Συμφωνία, όπου να ζούμε ειρηνικά, όπου να μην έχουμε κανένα κίνδυνο και να έχουμε καθημερινές ανταλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής.

Εμείς, βέβαια από κάτω -ο κόσμος- το προσπαθούμε, το κάνουμε. Για ρωτήστε στο Καστελόριζο -που είναι πέντε λεπτά κουπί με τη βάρκα για να πάνε, ενώ για να έρθουν στην Αθήνα θέλουν τριάντα ώρες με το πλοίο- εάν τους βολεύει να πηγαίνουν απέναντι -από το να πιούν καφέ μέχρι το να πάνε στον οδοντίατρο ή για εξετάσεις- και να έρχονται και οι γείτονες στο Καστελόριζο και να ανταλλάσσουν οικονομικές, κοινωνικές, και άλλες υποχρεώσεις και συμφωνίες.

Πόσο καλά θα ήμασταν και εμείς εάν είχαμε μία Συμφωνία, ώστε να είχαμε τέτοιες σχέσεις με τους γείτονες και να μην είχαμε αυτά εδώ τα προβλήματα; Πόσο καλά θα ήμασταν να πηγαίναμε απέναντι -που είναι κοντά- και να είχαμε ένα σωρό δραστηριότητες, ενώ τώρα πρέπει να πηγαίνουμε επί ώρες και επί μέρες από εδώ και από εκεί; Σας ζηλεύουμε, αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες. Να το ξέρετε και λάβετέ το υπόψη σας.

Μην ταυτίζεστε με τους εθνικιστές και τους δικούς μας και της γειτονικής χώρας. Ξέρουμε ότι δεν είστε εθνικιστές. Τα λέτε από ευαισθησία και από –επιτρέψτε μου, μπορεί να φαίνεται βαριά η λέξη- άγνοια. Πρέπει να καταλάβετε τι είναι αυτό που πάμε να ψηφίσουμε τώρα. Πρέπει να καταλάβετε τι είναι αυτή η Συμφωνία.

Δεν αναρωτιέστε γιατί αυτό για το οποίο οι δικοί μας εθνικιστές –και σήμερα το είδατε- φωνάζουν είναι το ίδιο για το οποίο φωνάζουν οι εθνικιστές της γειτονικής χώρας; Δεν αναρωτιέστε γι’ αυτό; Είναι δυνατόν να έχουν δίκιο και οι μεν και οι δε; Είναι δυνατόν να είμαστε προδότες και εμείς, προδότης και ο Ζάεφ; Δεν γίνονται αυτά εδώ τα πράγματα.

Θέλω να κάνω μία τελευταία έκκληση, αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες: Κλείστε τα αυτιά σας σε όλους αυτούς που πωλούν πατριωτισμό, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τον πατριωτισμό. Αυτοί καλλιεργούν όλα αυτά τα πάθη και όλες αυτές τις αντιθέσεις, γιατί τους συμφέρει οι λαοί να μην είναι αδελφωμένοι, να μην συναλλάσσονται και να έχουν αντιθέσεις. Αυτό τους συμφέρει, γιατί αυτοί εκεί πάνω χτίζουν και τις πολιτικές τους καριέρες και τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Μην ξεχνάτε ότι όλοι αυτοί που κόπτονται τώρα, οι υπερπατριώτες είναι αυτοί, οι οποίοι έβγαζαν τα χρήματά τους έξω, αυτοί οι οποίοι μας οδήγησαν στην κρίση τόσα χρόνια. Είναι αυτοί, οι οποίοι σε κάθε αγώνα του λαού μας ήταν απόντες.

Για τελευταία φορά, αγαπητοί συμπατριώτες, σας λέω μην παρασύρεστε. Ελάτε στη θέση μας. Σας ζηλεύουμε. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε και εμείς μία τέτοια Συμφωνία, όπως έχετε εσείς. Μακάρι να γίνει για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Ευχαριστώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. μπραβο συντροφε! τελειωσαμε τον ελληνικο εθνικισμο
  τωρα παμε γερα για ανεξαρτητη θρακη
  και τουρκικο καστελοριζο
  ειναι δικαιο και θα γινει πραξη

 2. Kύριε Καματερέ έλεος!!!
  Η συμφωνία είτε κακή είτε καλή συνετάχθη και υπεγράφη στη βάση της εξ αμφοτέρων πλευρών αποδοχής ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα να επιλυθεί και επομένως απαιτούνται ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ. Δεν αντιλαμβανεστε ότι μια τέτοια δήλωση αποτελή τροφή για το σουλτάνο γείτονα μας καθώς αποτελή αποδοχή ότι όντως υπάρχουν αμφισβητήσιμα και υποδιαπραγμάτευση θέματα στις μεταξύ μας σχέσεις όταν εμείς ως λαός, εσείς ως κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατεινόμεθα πως δεν έχουμε τίποτα να διαπραγματευθούμε καθώς όλα διευκρινίζονται πλήρως στις μεταξύ μας συνθήκες αλλά και απο το διεθνές δίκαιο και επομένως μοναδική εκκρεμότητα είναι η Τουρκία να σταματήσει να εθελότυφλει ότι δεν υπάρχουν. Παλέψατε πολλά χρόνια για τη βουλευτική σας θέση τουλάχιστον χειριστείτε σωστά και σταματείστε να εξευτελίζετε εαυτόν τους Δωδεκανησίους και την Ελλάδα εν γένει…

 3. ΗΛΊΘΙΟΣ Ή ΠΑΝΗΛΊΘΙΟΣ, ΟΙ ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ έχουν την ίδια φάτσα, φοράνε φέσι με φούντα μπας και ψηλώσουν με ΜΥΑΛΌ ΠΟΥΛΑΣ!?!?!

  Ζητά παζάρια τύπου Πρεσπών με τους φίλους του Τούρκους για τα Δωδεκάνησα, αλλά βρε ΓΚΆΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ;;;; ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΆΔΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΔΟΣΊΛΟΓΟΣ ζητώντας παραχωρήσεις στον Σουλτάνο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;;; Όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι έχει ντιπ-κουκούτσι μυαλό και ότι με νευράκια και έξαλλη συμπεριφορά προσπαθεί να αναπληρώσει το κουσούρι στροφών … Ας μας πει το ΓΟΥΡΓΟΥΛΟ-ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ τι προτείνουν οι φασιστοαριστεροί φίλοι του ΣφΥΡΙΖΑ, ο Φίλης και ο Πολάκης για δωράκια πεσκέσι στους Τούρκους για να πάψουν να αμφισβητούν την Εθνική μας Κυριαρχία;;; Μήπως βρε ανθέλληνινα θα σας βόλευε η παράδοση κάποιου νησιού της άγονης γραμμής με ΦΠΑ 24 % μια και έχουμε πολλά για να θριαμβολογεί η παράταξη της προδοσίας του ΣφΥΡΙΖΑ για άλλη μια επιτυχία τύπου ΠΡΕΣΠΏΝ ;;; Ξέραμε ότι έχει έλλειμμα Ελληνικής συνείδησης ο «ΨΗΛΟΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ» , αλλά απροκάλυπτα να δηλώνει στην βουλή την ανάγκη για παραχωρήσεις εθνικών δικαιωμάτων μας στους Τούρκους όπως έκανε ο ΤΣΙΠρΑΣ στις Πρέσπες ΜΌΝΟ ΈΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΜΕ ΦΕΣΙ και ο Ηλίας ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ…. -ΑΛΕΞΊΚΑΚΟΣ –

 4. Παρακαλω, σε ολα σας τα αρθρα
  οπου υπαρχει Μακεδονια / Μακεδονικο να αντικατασταθεί από «ΒΠΠΜ-Βορεια Περιοχη Πρωτου Μερους» αλλιως δηλωνει αλυτρωτικες τασεις κατα των συντρόφων Μακεδόνων
  και κινδυνευετε με μηνυσεις απο συριζαιους

 5. ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΑΔΟΥΡΟ ΔΗΛ Κ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Κ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΝΕΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΝΟΘΕΙΑ

 6. ΗΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΕΙΣΑΙ ΧΑΖΟΣ Η ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΖΟ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΤΑΝ ΑΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΥΣ ΔΗΜΗΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑ ΛΥΝΕΙ

 7. Ο Εθνεγέρτης και Αρχιστράτηγος Θ.Κολοκοτρώνης, η εξέχουσα στρατιωτική και πολιτική φυσιογνωμία του 1821, ο πιο αγαπητός Αντάρτης, δεν αμφέβαλε ποτέ για τη νικηφόρα έκβαση του Εθνικού Ξεσηκωμού.

  Ένα πράγμα φοβόταν μόνο: τους Έλληνες, τους «προσκυνημένους» όπως τους αποκαλούσε, οι οποίοι σε συνάρτηση και με την επέλαση του Ιμπραήμ έθεταν σε άμεσο κίνδυνο τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα: «Μόνον εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα διά την πατρίδα μου», έλεγε στα απομνημονεύματά του.

 8. Ατυχέστατη η σύγκριση και επιχειρηματολογία δυο ανόμοιων πραγμάτων. Η φράση «σας ζηλεύουμε….» δεν εκφράζει το σύνολο των Δωδεκανησίων. Ατυχέστατο και το παράδειγμα των Καστελλοριζών που πάνε σε λίγα λεπτά απέναντι για οτιδήποτε, ενώ θέλουν 30 ώρες να μεταβούν στην Αθήνα. Τι κάνατε σαν κυβέρνηση ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι άμεσα ; Η διεθνιστική σας πολιτική θεώρηση ονομάζει με ευκολία «εθνικιστές» μια μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού που δεν συμφωνεί με την πολιτική σας, για να εμφανίζεστε εσείς ως οι μόνοι δημοκράτες που ασκείτε «αλάθητη» πολιτική.

 9. Να μιλάς για τον εαυτό σου γ/////////////!Που τολμάς και μιλάς εκ μέρους των Δωδεκανησίων!Άντε δρόμο!……

 10. Μην ξεχνατε αυτόν τον ανθρωπο τον πληρωνουμε καπου 100 χιλ τον χρονο .Εβγαλε δηλαδή την τετραετια 400 χιλ για να λεει αυτά.Δοξαστε τον και να τον χαιρεστε.Να τον ξαναψηφισετε

 11. ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ΈΔΩΣΕΣ ΛΑΒΗ ΣΤΗ ΝΔ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΜΟΥΖΕΛΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΣ

 12. κ.Κιάρη άφησε την εικόνα να την δουν καλά όλοι ,μπας και ξυπνήσουν όσοι θα πάνε να ψηφίσουν.

  https://4.bp.blogspot.com/-ZsNVHz6jxww/WC-eJUACG5I/AAAAAAAAEGU/qibNPRoFTDk8EKHAfPpTTnM49L4r3iuDQCLcB/s640/%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%2596%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A3.jpg

  Είναι της εποχής εκείνης και βέβαια οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί δεν έκαναν τίποτα στην τύχη.Δεν σκύλιαζε ο Καματερός στην τύχη,λες και έκανε τον αγώνα για την ίδια του την ζωή!!!Το ίδιο και τα …….σκυλα που τον υποστηρίζουν εδώ σε μας.
  19 Οκτωβρίου του 1932,λίγα χρόνια πριν τον εμφύλιο.Να αυτά τα σ΄΄΄΄ μας διέλυσαν ξανά και το χαίρονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.