Το τεχνικό πρόγραμμα 2019 του Δήμου Νισύρου (φωτό)

0
307

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019

 

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νισύρου της 15ης Δεκεμβρίου 2018 εγκρίθηκε ομόφωνα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νισύρου για το έτος 2019.

Το νέο τεχνικό πρόγραμμα έχει αναπτυξιακο χαρακτήρα και στοχεύει για πρώτη φορά στην χρηματοδότηση έργων υποδομών τα οποία δεν ήταν δυνατόν να εγκριθούν τα τελευταία χρόνια των μνημονίων.

Αυτά τα έργα συμπεριλαμβάνουν:

      Την ύδρευση-αποχέτευση των Πάλων

      Την εγκατάσταση νέου δικτύου στο Μανδράκι

      Την υπογειοποίηση καλωδίων ηλεκτρισμού

      Την επέκταση δικτύου φωτισμού στις Λιές κλπ

 

Ταυτόχρονα, στο τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται το έργο ύδρευσης των οικισμών Νικειών και Εμπορειού με εγκατάσταση δικτύου που είναι χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης η εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού που είναι χρηματοδοτούμενη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το ποσό του 1.200.000,00€.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν τα έργα: τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών που είναι χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2 του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των 130.000,00€,  προμήθεια μηχανημάτων χρηματοδοτούμενο πάλι από το παραπάνω πρόγραμμα με το ποσό των 85.000,00€, εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης ύψους 300.000 ευρώ χρηματοδοτούμενη από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κλπ.

Η Νίσυρος έχει μπεί σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.