Ν. Σαντορινιός από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου: Αυτός σήμερα είναι ο σπόρος που φυτέψαμε για την ναυτιλία της χώρας και θα ριζώσει

0
284

«Ν. Σαντορινιός από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου: Αυτός σήμερα είναι ο σπόρος που φυτέψαμε για την ναυτιλία της χώρας και θα ριζώσει στον εύφορο τόπο της Καλύμνου»

Διήμερη επίσκεψη (5-6/12) πραγματοποίησε στην Κάλυμνο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο νησί, από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τη μέρα των εγκαινίων, ανέφερε:

«Είναι μια γιορτινή μέρα σήμερα για την Κάλυμνο και την Δωδεκάνησο, κυρίως όμως είναι μια μέρα γιορτής για την ναυτική εκπαίδευση. Η χώρα μας έχει μακρά παράδοση στην ναυτοσύνη και η ναυτιλία είναι συνυφασμένη με τους Έλληνες, για αυτό και παρουσιάζεται ως αδήριτη η ανάγκη για την εκπαίδευση ακόμη περισσότερων νέων ναυτικών, ιδίως πλοιάρχων. Για όλους αυτούς τους λόγους η έναρξη λειτουργίας μιας νέας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ήταν ένα πάγιο αίτημα της ίδιας της ναυτικής οικογένειας. Η ίδρυσή της όμως στην Κάλυμνο- ένα νησί που τροφοδοτεί με έμψυχο δυναμικό την ναυτιλία και με πάνω από 30 Καλύμνιους νέους να εντάσσονται κάθε χρόνο στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού- ήταν ένα δίκαιο αίτημα που έγινε πράξη. Πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, ο Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει τη λειτουργία της Ακαδημίας, κατά την επίσκεψή του στο νησί και σήμερα έλαβαν χώρα τα εγκαίνιά της, ενώ ήδη 55 σπουδαστές και σπουδάστριες έχουν ξεκινήσει τα μαθήματά τους».

Τέλος, κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, αφού συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την εορτή του Αγ. Νικολάου, απέδωσε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες από τη Σχολή Δυτών της Καλύμνου και εγκαινίασε την αίθουσα Πληροφορικής της ΑΕΝ Καλύμνου- δωρεά ιδιωτών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε:

«Η Κυβέρνηση, εκτός από την πρωτοβουλία της ίδρυσης της Σχολής, παράλληλα έχει εξασφαλίσει ικανοποιητική ροή χρηματοδότησης για τις λειτουργικές της ανάγκες. Όμως, και το σημειώνω ως ευχάριστο, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου αποτέλεσε πεδίο συνεργασίας των δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Κράτους αλλά και της εφοπλιστικής κοινότητας. Υπάρχουν άνθρωποι της ναυτιλίας, του εφοπλισμού, στελέχη του Λιμενικού Σώματος αλλά και πολλοί απλοί πολίτες του νησιού που οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την βοήθειά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αίθουσα υπολογιστών που σήμερα εγκαινιάζεται, προσφορά της TMS TANKERS LTD».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ