Κάλυμνος: Ο Γιάννης Χαλίκος θα καλύψει τα έξοδα αποκατάστασης του Ναού της Καλαμιώτισσας που «χτυπήθηκε» από το σεισμό της Κω (video)

3
2148

Κλειστός συνεχίζει να  παραμένει ο Ιερός Ναός της Παναγίας Καλαμιώτισσας στην Κάλυμνο, λόγω των ζημιών που υπέστη στον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 στην γειτονική Κω.

Ζημιές σημειώθηκαν σε κάποια σημεία του Ι.Ναού ενώ δημιουργήθηκαν εντός  του ιερού αλλά και εσωτερικά στον τρούλο μικρορωγμές.

Σε εξειδικευμένο μηχανικό από τη Ρόδο ανατέθηκε η εκπόνηση μελέτης για την θωράκιση των ρωγμών και την αποκατάσταση των ζημιών .

Ήδη η προμελέτη όπως αναφέρει στο φακό του kalymnos-news.gr του Ι.Ναού  πρωτ.Γεώργιος Χατζηδάκης παραλήφθηκε και παραδόθηκε και στο γραφείο του μεγάλου ευεργέτη της Καλύμνου Γιάννη Χαλίκου, ο οποίος έχει προσφερθεί να καλύψει τα έξοδα αποκατάστασης των ζημιών.

Βέβαια όπως τόνισε o εφημέριος οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες ,αλλά ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Να σημειώσουμε ότι όλο το διάστημα που ο Ι.Ναός δεν λειτουργεί ,η αίθουσα τελετών έχει μετατραπεί σε εκκλησία  ανάγκης όπου εκκλησιάζονται οι ενορίτες.

Δείτε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

Πηγή:kalymnos-news.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακάρι να πάρουμε κι εμείς σειρά από τέτοιους ανθρώπους και όχι να περιμένουμε το άθεο κράτος να μας φτιάξει τις εκκλησίες που χαλάσανε βαστάζοντας τα βάρη των αμαρτιών μας.
    ΑΜΗΝ

  2. Ο κυριος Χαλίκος αν και στην Αυστραλια βοηθαει στον τοπο του. ΑΞΙΟΣ!!! Μακαρι να υπαρξουν και αλλοι. Γιατι ως γνωστον τα σαβανα δεν εχουν τσεπες και οι νεκροφορες κοτσαδουρες.Ολα εδω μενουν.

  3. Μάλιστα! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ.Χαλικο που αγαπάει τον τόπο του και το δείχνει πάντα έμπρακτα.Κι εμείς εδώ στο Νησί μας έχουμε αρκετούς φραγκαδες που θα μπορούσαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να φτιαχτούν οι Εκκλησίες μας αλλά κοιτούν την πάρτη τους!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ