Δήμος Νισύρου: Για μια Αξιοβίωτη, Αειφόρα και Ήπια Ανάπτυξη της Νισύρου

0
511

«Για μια Αξιοβίωτη, Αειφόρα και Ήπια Ανάπτυξη της Νισύρου»

Νίσυρος, 19 Οκτωβρίου 2018

Στις 19 Οκτωβρίου, στο Μανδράκι Νισύρου, διοργανώνεται Αναπτυξιακό Συνέδριο με τίτλο «Για μια αξιοβίωτη, αειφόρα και ήπια ανάπτυξη της Νισύρου». Το Συνέδριο τελεί υπό  την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και συνδιοργανώνεται από κοινού από τον Δήμο Νισύρου και τη ΜΟΔ με τη συμμετοχή πλήθους παραγωγικών, επιστημονικών,  ιδιωτικών και δημόσιων  φορέων.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθούν και να τεκμηριωθούν επιστημονικά οι πολύπλευρες αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού και να διερευνηθούν οι προϋποθέσεις για την αξιοποίησή τους (στους τομείς της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, του πλούσιου δυναμικού σε ΑΠΕ, της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, της καινοτόμου οικονομικής δραστηριότητας κ.λπ.).

Το συνέδριο αυτό αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε τον Μάρτιο 2018 με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με τη ΜΟΔ για την εκπόνηση Στρατηγικού και Επιχειρησιακού σχεδίου για την εφαρμογή προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων στη Νίσυρο.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους:

  • Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος
  • Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός
  • Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ, κ. Παναγιώτης Κορκολής
  • Ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ευάγγελος Νικολαΐδης
  • Ο τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Τσιρώνης.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ