Δήμος Νισύρου: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

0
432

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

 

Ο Δήμος Νισύρου ευχαριστεί θερμά το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Νισύρου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω καθώς και την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την βοήθεια και την άμεση παρέμβαση τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Νίσυρο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από τον οικισμό των Νικειών την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 9:00 μ.μ. Την ίδια ώρα στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου είχε ξεκινήσει το παραδοσιακό Πανηγύρι αφιερωμένο στην γιορτή του Αγίου Ιωαννου του Θεολόγου.

Στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν είναι εύκολη η πρόσβαση για οχήματα και πεζούς. Επί τοπου κατέφθασαν τα παιδιά του Πυροσβεστικού Εθελοντικού Κλιμακίου της Νισύρου μαζί και με άλλους εθελοντές. Λόγω των θυελλωδών ανέμων και του σκότους που επικρατούσε το έργο κατάσβεσης ήταν πολύ δύσκολο. Παρόν ήταν ο Δήμαρχος ο οποίος επικοινώνησε με την Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας και ζήτησε την παρέμβαση τους. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 3:00 π.μ. της επομένης ημέρας 26ης Σεπτεμβρίου. Στις 2:00 μ.μ. υπήρξε αναζοπύρωση της φωτιάς στην ίδια περιοχή. Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε το Πυροσβεστικό Εθελοντικό Κλιμάκιο της Νισύρου και μετά την παρέμβαση ελικοπτέρου της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που έφθασε από την Ρόδο, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβήστηκε.

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου έφθασε Κλιμάκιο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω για τον έλεγχο της περιοχής. Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν είναι σίγουρο ότι η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ