Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Κάλεσαν το ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο στις 05.35 το πρωί για έκτακτο περιστατικό...

Κάλεσαν το ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο στις 05.35 το πρωί για έκτακτο περιστατικό και η απάντηση «η βάρδια ξεκινά στις 7.00»!!

3
2507

Κάλεσαν  τηλεφωνικά το ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, σήμερα Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, στις  05.35 το πρωί για έκτακτο περιστατικό και η απάντηση που πήραν ήταν  «η βάρδια ξεκινά στις 7.00!!»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 ,συνεπιβάτης δίκυκλης μηχανής που κινείτο προς Ελιές, στο ύψος της «Πιτσαρία ΚΙΤΣΟΣ» για άγνωστους λόγους έφυγε από τη μηχανή και κατέπεσε στο οδόστρωμα. Ο οδηγός της μηχανής έντρομος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και περαστικός στις 05.35 κάλεσε τηλεφωνικά το  ΕΚΑΒ, προκειμένου να έλθει νοσοκομειακό όχημα για την μεταφορά στο Νοσοκομείο του ευρισκομένου στο οδόστρωμα συνοδηγού.

Η απάντηση που πήρε από την τηλεφωνήτρια ήταν: Δυστυχώς δεν υπάρχει βραδινή βάρδια. Η πρωινή  βάρδια ξεκινά στις 7.00 το πρωί. Βρείτε ένα αυτοκίνητο για την μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο»

Το περιστατικό αυτό, αναδεικνύει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τις 3 τελευταίες ημέρες με το ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, που λόγω ελλιπούς στελέχωσης δεν διαθέτει νυχτερινή βάρδια (11.00 βράδυ-07.00 πρωί)

Πηγή: kalymnos-news.gr

Μ. Κόνσολας: «Τραυματίας από τροχαίο έμεινε αβοήθητος επειδή δεν υπάρχει νυχτερινή βάρδια στο ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Τραυματίας από τροχαίο έμεινε αβοήθητος επειδή δεν υπάρχει νυχτερινή βάρδια στο ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την υποστελέχωση του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Επισημαίνει, μάλιστα, και ένα περιστατικό που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 20 Αυγούστου, όταν τραυματίας τροχαίου ατυχήματος στο νησί έμεινε αβοήθητος αφού δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια στο ΕΚΑΒ.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι η υποστελέχωση του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, εντείνει την ανασφάλειά τους και δυσφημεί τη χώρα απέναντι στους επισκέπτες της.

Είναι σαφές ότι, με αυτό τον τρόπο, τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είναι αδιανόητο να μην καλύπτονται με 24ωρη βάρδια οι τομείς του ΕΚΑΒ στα νησιά που αποτελούν, μάλιστα, τουριστικούς προορισμούς.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τον Υπουργό Υγείας την άμεση ενίσχυση με προσωπικό του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Ερώτηση

Προς Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Τραυματίας από τροχαίο έμεινε αβοήθητος επειδή δεν υπάρχει νυχτερινή βάρδια στο ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, λόγω υποστελέχωσης»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η επαρκής στελέχωση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα νησιά, αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης που οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, εντείνουν την ανασφάλειά τους και δυσφημούν τη χώρα απέναντι στους επισκέπτες της.

Η περίπτωση ενός περιστατικού τροχαίου ατυχήματος στην Κάλυμνο, στο οποίο το ΕΚΑΒ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια, είναι αποκαλυπτική.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας έγινε κλήση προς το ΕΚΑΒ, μετά από τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα, αλλά υπήρξε αδυναμία επέμβασης αφού, λόγω υποστελέχωσης, δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.

Είναι σαφές ότι με αυτό τον τρόπο τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είναι αδιανόητο να μην καλύπτονται με 24ωρη βάρδια οι τομείς του ΕΚΑΒ στα νησιά που αποτελούν, μάλιστα, τουριστικούς προορισμούς.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το περιστατικό, το οποίο, μάλιστα, πήρε έκταση με δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε τοπικά ΜΜΕ;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την ενίσχυση με προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο προκειμένου να καλύπτονται οι βάρδιες και να υπάρχει 24ωρη λειτουργία;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διώξτε το ΕΚΑΒ από τα Νησιά δεν αξίζουν μία. Ηταν πολύ πιο καλά πριν έρθουν, και βάρδιες υπήρχαν και πιο ασφαλείς είμασταν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.