Επιχείρηση διάσωσης αναρριχητή που φέρεται να τραυματίστηκε στην Τέλενδο (επί ποδός και η ΕΟΔ Κω)

0
563

Με τα συμμετοχή στελεχών του ΑΤ Καλυμνίων , του Λιμεναρχείου και τη συνδρομή της Ομάδας διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς αναρριχητή που τραυματίστηκε σε αναρριχητικό πεδίο της Τελένδου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr παρέα αναρριχητών που από το πρωί σήμερα Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018,είχε μεταβεί στο αναρριχητικό πεδίο «ΛΑΜΔΑ» στην Τέλενδο, ενημέρωσε  για περιστατικό τραυματισμού ενός ατόμου.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση κι αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην περιοχή που είναι και απόκρημνη ,στελέχη του ΑΤ Καλυμνίων,του Λιμεναρχείου και της ομάδας διάσωσης ,ενώ στην περιοχή βρίσκεται και πλωτό του Λιμεναρχείου Καλύμνου.

Περισσότερα σε νεότερη ενημέρωση.

Πηγή: kalymnos-news.gr


Πήραμε μια κλήση σήμερα για ένα ατύχημα στην Τέλενδο.

Ένας ορειβάτης προσπάθησε να τραβήξει το σκοινί του και μερικές χαλαρές πέτρες έπεσαν, στην προσπάθεια του να τις αποφύγει, έπεσε και πήρε πολλαπλές γρατζουνιές και δύο σπασμένα πλευρά. Φτάσαμε στη σκηνή το συντομότερο δυνατόν και του δώσαμε πρώτες βοήθειες. Το μονοπάτι ήταν πολύ σκληρό αλλά η ομάδα και ειδικά τα νέα μέλη ανταποκρίθηκαν άψογα! Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον φίλο μας, τον Ντέιβιντ!
Να φοράτε πάντα κράνος! (και μην ξεχνάτε τον κόμπο)

Ο κ. Louloudias μας παρέχει τη μεταφορά χωρίς χρέωση και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μας στο: Kalymnosrescueteam.Org

Φωτογραφία του χρήστη Kalymnos Rescue Team.
Φωτογραφία του χρήστη Kalymnos Rescue Team.
Φωτογραφία του χρήστη Kalymnos Rescue Team.
Φωτογραφία του χρήστη Kalymnos Rescue Team.
+6

Για την επιχείρηση ενημερώθηκε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης της Κω από τους Ιταλούς ορειβάτες και είχαν ξεκινήσει με το σκάφος της ΕΟΔ Διασώστες να μεταβούν στην περιοχή για να συνδράμουν. Ενώ ξεκίνησε το σκάφος της ΕΟΔ από Κω μας ζήτησαν να επιστρέψουμε καθώς μας ενημέρωσαν από το ΑΤ Καλύμνου πως ήταν υπό έλεγχο η κατάσταση και δεν ήταν απαραίτητη η συνδρομή της ΕΟΔ. Στο σκάφος της ΕΟΔ υπήρχε Ιατρός και επαγγελματίας διασώστης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ