Κάλυμνος: Πάνδημο το τελευταίο “αντίο” στον Ιερέα Παντελεήμονα Γιαννικουρή

0
790

Πάνδημο το τελευταίο “αντίο” σε ένα αγαπητό πρόσωπο, είπε σήμερα το μεσημέρι η Κάλυμνος, αποχαιρετώντας με θλίψη και πόνο ψυχής τον Ιερέα Παντελεήμονα  Γιαννικουρή, που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πανόρμου , όπου ο εκλιπών ήταν εφημέριος, σήμερα Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018,στις 2.00 το μεσημέρι χοροστατούντος του Επισκόπου  Στρατονικείας κ.κ Στεφάνου, συμπαραστατουμένου  από όλο τον  Ιερό κλήρο του νησιού.

Συγκινητικές στιγμές με την πρεσβυτέρα Ειρήνη και τα 4 παιδιά της, να αποχαιρετούν το σύζυγο, πατέρα, ιερέα και καπετάνιο της οικογένειας.

Το π. Παντελεήμονα Γιαννικουρή αποχαιρέτησε με έναν εμπνευσμένο λόγο ο Επίσκοπος Στέφανος ,ο οποίος μετέφερε και τα συλλυπητήρια του Μητροπολίτη κ.κ Παϊσίου που δεν μπόρεσε να παραστεί καθόσον  βρίσκεται εκτός Καλύμνου.

Επίσης  συλλυπητήριο μήνυμα του Μητροπολίτου Κώου Ναθαναήλ ανέγνωσε ο Ιερέας  Σακελλάριος Ζουλουφός .

Συγκινητικοί οι λόγοι για τον εκλιπόντα από τον Κύπριο φίλο και κουμπάρο του εκπαιδευτικό Στέλιου Οδυσσέως αλλά και από την ενορίτισσα Μαρία Κορφιά.

Τον εκλιπόντα που υπήρξε για πολλά χρόνια Εθνοφύλακας,  συνόδευσε η ελληνική σημαία που τοποθετήθηκε από το Διοικητή του ΤΕ Καλύμνου

Η ταφή έγινε στο κοιμητήριο του Άργους Καλύμνου ,όπου έχουν ταφεί οι γονείς του εκλιπόντος Εμμανουήλ και Αικατερίνη.

Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 ,λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ,όπου είχε διακομιστεί από την Κάλυμνο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Ο π.Παντελεήμων σπούδασε Φιλολογία στο Universita degli Studi di Messina στην Ιταλία.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο όπλο του Πυροβολικού, στην 80 ΜΕΘ στην Κω.

Εργάστηκε ως παραγωγός και σχολιαστής στο Ραδιόφωνο του FM 12, του Κλεάνθη Λοίζου και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» μέχρι το 2003, ενώ κατά διαστήματα αρθρογραφούσε στο kalymnos-news.gr

Το 2004 χειροτονήθηκε σε διάκονο και Ιερέα και τοποθετήθηκε Εφημέριος  στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Βοθυνων Καλύμνου.

Από το 2016 ήταν  εφημέριος στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Πανόρμου Καλύμνου.

Παντρεμένος με την πρεσβυτέρα Ειρήνη Σακαλέρου, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά τον Μανώλη, την Κατερίνα, τη Μαρία και το Θεόδωρο. Επίσης και ένα εγγόνι το Γεώργιο από το γιό του Μανώλη.

Κοινωνικός, προσηνής ,ανοιχτόκαρδος, χαμογελαστός, δραστήριος, αισιόδοξος, με πάρα πολλές γνώσεις θεολογικές και εγκυκλοπαιδικές  ήταν αγαπητός και ενέπνεε το σεβασμό σε ενορίτες και ενορίτισσες και όχι μόνο

Ας είναι ελαφρύ το χώμα του Άργους Καλύμνου, που τόσο αγαπούσε, το οποίο τον σκεπάζει.

Πηγή: kalymnos-news.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ