Δήμος Νισύρου: Προσπάθεια να αυξήσουμε το ποσοστό της ανακύκλωσης

0
98

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γιορτάζεται την 5η Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Την ημέρα αυτή, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2018, ο Δήμος Νισυρίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Νισύρου, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο-Λύκειο θα μοιράσουμε πάνινες τσάντες σε όλους τους κατοίκους για να τις χρησιμοποιούν στα ψώνια τους με στόχο να μηδενίσουμε την χρήση πλαστικών σακουλών.

Η ημέρα αυτή, η 5η Ιουνίου, να μην έχει μόνο επετειακό χαρακτήρα αλλά να αποτελέσει την απαρχή προβληματισμού και ανάληψης δράσης για το καλό όλων μας, για το καλό του νησιού μας.

Αυτή την ημέρα θα πρέπει ο καθένας μας να αναλογιστεί τις ευθύνες του για την καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος και να αναλάβει δράση για να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ο Δήμος μας κάνει κάθε προσπάθεια να αυξήσουμε το ποσοστό της ανακύκλωσης και αυτό θα συμβεί μόνο με την συνεργασία όλων μας. Σας παρακαλούμε μην πετάτε πλαστικά, χαρτιά και αλουμίνιο στους κάδους των απορριμμάτων αλλά να τα εναποθέτετε στους κάδους ανακύκλωσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ