Αθώοι λόγω αμφιβολιών 3 αλλοδαποί κατηγορούμενοι για βιασμό

0
381

Aθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν χθες, ερήμην, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, τρείς αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για βιασμό, οι δύο στη Ρόδο και ο ένας στην Κω.
Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος ήταν ένας 46χρονος, κάτοικος Bristol, ο οποίος εφέρετο να βίασε μια 18χρονη ομοεθνή του την 10η Σεπτεμβρίου 2003 στο Φαληράκι.
Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγυήσεως ύψους 2.000 ευρώ μετά την απολογία του και δεν παρουσιάστηκε στην δίκη.
Η 18χρονη είχε καταγγείλει σε αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου ότι ο 46χρονος εκμεταλλευόμενος την μέθη της, την υποχρέωσε, ασκώντας πάνω της σωματική βία, σε εξώγαμη συνουσία.
Όπως κατέθεσε ειδικότερα διασκέδαζε με την φίλη και συγκάτοικό της σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, στο Φαληράκι. Από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και οι δύο μέθυσαν και απεφάσισαν να επιστρέψουν στο δωμάτιό τους. Στο δρόμο τις πλησίασε ο 46χρονος, ο οποίος προσφέρθηκε να τις βοηθήσει για να μεταβούν στο δωμάτιό τους, διότι η 18χρονη έκανε συνεχώς εμετούς. Πράγματι και οι τρεις μετέβησαν στο δωμάτιο και άρχισαν να συνομιλούν.
Σε κάποια στιγμή η φίλη της 18χρονης απεφάσισε να τους εγκαταλείψει και να επισκεφθεί την καφετέρια – μπαρ των ενοικιαζομένων δωματίων.
Η 18χρονη κατήγγειλε ότι τότε ο 46χρονος άρχισε με βία να της βγάζει τα ρούχα και να ασελγεί σε βάρος της και ότι στη συνέχεια την υποχρέωσε σε εξώγαμη συνουσία.
Στη συνέχεια εγκατέλειψε το δωμάτιο και όπως κατέθεσε η φίλη της συναντήθηκαν κατά την έξοδό του από το συγκρότημα των ενοικιαζομένων δωματίων και την διαβεβαίωσε ότι η φίλη της ήταν καλά. Λίγα λεπτά αργότερα κατέβηκε η φίλη της και της απεκάλυψε ότι ο 46χρονος την βίασε.
Θαμώνες που βρισκόντουσαν εκείνη τη στιγμή στην καφετέρια-μπαρ των ενοικιαζομένων έσπευσαν και ακινητοποίησαν τον 46χρονο, που συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς.
Ο ίδιος προανακρινόμενος ισχυρίσθηκε ότι δεν άγγιξε καν την 18χρονη
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν ίχνη βίας στο σώμα της 18χρονης, ούτε και ίχνη βίαιης σεξουαλικής επαφής.
-Αθώος κρίθηκε κι ένας 27χρονος Αγγλος κατηγορούμενος για βιασμό ομοεθνούς του στο Φαληράκι την 12η Αυγούστου 2000.
Περί ώραν 05.30 της συγκεκριμένης ημέρας ο κατηγορούμενος φέρεται, ενώ είχε επιστρέψει από διασκέδαση σε μπάρ της περιοχής με την φερόμενη ως θύμα, να εισέβαλε αιφνιδίως στο δωμάτιό της να απομάκρυνε τα κλινοσκεπάσματα, να την ακινητοποίησε και να την βίασε.
-Το δικαστήριο απασχόλησε και υπόθεση βιασμού με κατηγορούμενο έναν Αιγύπτιο ο οποίος εφέρετο την 1η Σεπτεμβρίου 2002 και περί ώραν 04.00 στην ακτή Κουντουριώτη στην Κω, επιβαίνοντας σε δίκυκλο μοτοποδήλατο να σταμάτησε δίπλα σε μια παρέα Σουηδών και με την πρόφαση ότι θα τους βοηθούσε να μεταβούν σε μια πιτσαρία να επιβίβασε στο όχημά του μια τουρίστρια την οποία μετέφερε σε σκοτεινό δρόμο και εκεί να την βίασε και να την εγκατέλειψε.
Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι υπήρχαν καταθέσεις μαρτύρων με αντιφατικό περιεχόμενο ενώ επιπλέον από την ιατροδικαστική έκθεση δεν προέκυψαν ίχνη βιασμού στην φερόμενη ως θύμα.
-Τέλος το ίδιο δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο έναν αλλοδαπό που φέρεται την 25η Αυγούστου 2004 να οδήγησε μια μεθυσμένη τουρίστρια σε παραλία της Κω, να την έσπρωξε σε μια ξαπλώστρα και με την χρήση βίας να την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ