Β. Υψηλάντης: Ανάπτυξη και προοπτική για τα νησιά μας δίχως εκείνους που, αν είχαν λίγη τσίπα πάνω τους, δεν θα τολμούσαν ούτε απέξω να περνούν από αυτά…

1
962

Ανάπτυξη και προοπτική για τα νησιά μας δίχως εκείνους που, αν είχαν λίγη τσίπα πάνω τους, δεν θα τολμούσαν ούτε απέξω να περνούν από αυτά…

του Βασίλη Α. Υψηλάντη

Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω

π. Βουλευτή Δωδεκανήσου

Η διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, έχοντας ξεπεράσει τα τρία χρόνια εξουσίας, δίχως εθνικό πρόγραμμα και στρατηγική, επενδύοντας στο πολιτικό ψέμμα, επιδιώκει να συνεχίσει να τραυματίζει ανεπανόρθωτα ζωτικά όργανα, της λειτουργίας του κράτους, που με κόπους και θυσίες ο ελληνικός λαός είχε καταφέρει, μέχρι και τα τέλη του 2014, να διασώσει.

Ήταν τότε ακριβώς που,το μεγαλύτερο κομμάτι του εκλογικού σώματος, πίστεψε στο σχέδιο πολιτικής απάτης των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ.

Ακόμα και σήμερα, ηχούν στ’αυτιά των νησιωτών, οι υποσχέσεις ότι τίποτα δεν πρόκειται να θιγεί από το φορολογικό πλαίσιο, που διέπει τα νησιά μας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ο κ. Τσίπρας τέτοιες κουβέντες που δεν άφηναν ούτε στο ελάχιστο την οποιαδήποτε πιθανότητα ότι θα έπρατταν αντίθετα από τις εξαγγελίες τους.

Η πολιτική απάτη όμως ξεσκεπάστηκε, αμέσως μετά την εκλογή τους, με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αλκοόλ και τα ποτά, στην επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης με εισπρακτικό και όχι ανταποδοτικό πρόσημο και στην επερχόμενη δραματική αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ιδίως στη Ρόδο, που συνεπάγεται και εξοντωτική αύξηση της φορολογίας στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ κλπ).

Αφού όλα αυτά τα παρέδωσαν στους δανειστές, εκχωρώντας με τον τρόπο αυτό, κοινοτικά κεκτημένα αλλά και κατακτήσεις βασιζόμενες στη συνταγματική αρχή της νησιωτικότητας, επιδίδονται πλέον σε επικοινωνιακά παιχνίδια “δουλέματος” των νησιωτών.

Με τους τοπικούς τους βουλευτές ότι δήθεν καταβάλουν προσπάθεια επιστροφής στο προηγούμενο καθεστώς Φ.Π.Α, πέρσι στη Βουλή με τη δήθεν στήριξη ενός “Σχεδίου Μάρσαλ” για τα νησιά, με την εφαρμογή στο μέλλον του φορολογικού ισοδυνάμου για τους νησιώτες. Και βεβαίως ως αποκορύφωμα αυτής της τακτικής, στον ύποπτο χρόνο πριν τις επερχόμενες εκλογές, η επικοινωνιακή παράτα του περιοδεύοντος θιάσου Τσίπρα-Καμμένου, με τίτλο “13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση: Νότιο Αιγαίο: Ένα αναπτυξιακό οικοσύστημα.”.

Ανάπτυξη για τα νησιά μας σίγουρα την επιθυμούμε. Όχι όμως με τη δική τους μέθοδο. Της υπερφορολόγησης, των προσλήψεων δίχως πρόγραμμα παχυλόμισθων συνεργατών και δημοσίων υπαλλήλων, της διόγκωσης της γραφειοκρατίας, της αδιαφορίας για την παιδεία και την υγεία, της καταδίκης των νησιωτών στην απομόνωση εξ αιτίας των υπερβολικών τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια.

Ανάπτυξη όχι με τα λόγια και με τους αποδεδειγμένα πολιτικούς ψεύτες.

Ανάπτυξη και προοπτική για τα νησιά μας δίχως εκείνους που, αν είχαν λίγη τσίπα πάνω τους, δεν θα τολμούσαν ούτε απέξω να περνούν απ´αυτά…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. τα καταστρεψαν ολοι οι ανικανοι.
    μονο για τα χασισια , τους διορισμους και τους …..αλλους…. καιγονται.
    πολιτικη αλητεια….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.