Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Μητσοτάκης από Σύμη: Να επιστρέψουν άμεσα οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί | Χατζημάρκος:...

Μητσοτάκης από Σύμη: Να επιστρέψουν άμεσα οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί | Χατζημάρκος: Ο μόνος Περιφερειάρχης που στερείται της δυνατότητας να επισκεφθεί εδάφη της περιοχής ευθύνης του

1
772

«Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές είναι απαράδεκτη και δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανάλογα περιστατικά πάντα συνέβαιναν στα σύνορα και πάντα επιλύονταν γρήγορα και με καλή διάθεση και από τις δύο χώρες» ήταν το μήνυμα που έστειλε προς την Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην ακριτική Σύμη, που απέχει μόλις 3,7 μίλια από την εγγύτερη ακτή της γείτονος.

«Άλλωστε την εποχή της δορυφορικής τεχνολογίας είναι παντελώς ανυπόστατος κάθε ισχυρισμός περί κατασκοπείας από ένστολους πεζούς. Περιμένουμε λοιπόν να επιστρέψουν αμέσως και ασφαλείς οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα μας. Και καλώ τους αρμόδιους υπουργούς, έστω και με καθυστέρηση, να πράξουν όλα όσα πρέπει, για να τελειώσει εδώ η ανεπίτρεπτη ομηρία τους» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πρόεδρο της ΝΔ που έφθασε μέσω Ρόδου νωρίς το πρωί στη Σύμη, τον υποδέχθηκαν θερμά οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού. Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο, ενώ είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς από τους ακρίτες. Μάλιστα στο σχολείο άκουσε τα παράπονα των δασκάλων που υπηρετούν εκεί, ενώ στο δημαρχείο τον περίμενε μία έκπληξη: μία τούρτα γενεθλίων για τα πεντηκοστά  του γενέθλια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: «Δεν θέλω από το ακριτικό μας νησί, από τη Σύμη, στην οποία βρίσκομαι σήμερα, να διευρύνω την κριτική μου στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα. Αλλά είναι προφανές ότι υποτίμησε το περιστατικό, όπως υποτίμησε και την διαρκώς κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο», είπε.

«Σήμερα, μάλιστα, δέσμευσε με Navtex ολόκληρο το Καστελόριζο προκαλώντας για μια ακόμη φορά. Θέλω να επαναλάβω ότι η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Σχέσεις που να στηρίζονται όχι μόνο στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά και στους άγραφους κανόνες αμοιβαίου σεβασμού. Σε ανάλογες προκλήσεις οι Έλληνες είμαστε πάντα ενωμένοι -το έχουμε αποδείξει στη μακρά ιστορία μας. Και κανείς δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι αν χρειαστεί έχουμε την αποφασιστικότητα, τα διεθνή ερείσματα αλλά και την ισχύ, να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα», συμπλήρωσε.

Κατά τη διήμερη περιοδεία του σε Ρόδο και Σύμη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών στη νησιωτική χώρα, ειδικότερα στα μικρότερα νησιά του Αιγαίου. Από την οδό Πειραιώς μάλιστα θυμίζουν πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε υπερασπιστεί, απέναντι στην τρόικα, τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση που ψήφισε την αύξηση του.

Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην πόλη της Ρόδου. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τον Αρχάγγελο, τη Νέα Μονή της Παναγιάς της Τσαμπίκας και την Αφάντου.

Γιώργος Χατζημάρκος από τη Σύμη: «Θλίβομαι, διότι είμαι ο μόνος Περιφερειάρχης της χώρας, ο οποίος στερείται της δυνατότητας να επισκεφθεί εδάφη της περιοχής ευθύνης του»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου συνόδευσε τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στο νησί

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, συνόδευσε σήμερα κατά την επίσκεψή του στη Σύμη,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χρήστο Ευστρατίου.

Στην διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, συμμετείχαν σε ειδική σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο, όπου τον λόγο έλαβαν ο Δήμαρχος Σύμης, κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην τοποθέτησή του, ενώπιον του κ. Μητσοτάκη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε ότι «στο Νότιο Αιγαίο κρίνεται, στο προσεχές διάστημα, η Συνθήκη της Ρώμης, στην πρόβλεψη και αναφορά της για την μετατροπή της Ευρώπης σε χώρο ίσων ευκαιριών. Αυτό ακριβώς που, από το 1960 ακόμη, αποτελούσε στόχο της, υπό σύσταση τότε, Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραμένει το μεγάλο στοίχημα για τη νησιωτική Ελλάδα». Ανέφερε ακόμη ότι «στο Νότιο Αιγαίο, η σχέση Α΄και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης θυμίζει καθόλα έναν ισχυρό “γάμο”, μοναδική περιοχή της Ελλάδος όπου αυτό συμβαίνει, αφού ο βαθμός συνεργασίας των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης στο Νότιο Αιγαίο, είναι ο υψηλότερος  που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοδιοικητικοί φορείς του Νοτίου Αιγαίου, π κ. Χατζημάρκος επανέλαβε:

«Έχω ήδη χαρακτηρίσει το 2018 έτος διοικητικής κατάρρευσης του Νοτίου Αιγαίου αφού η υποστελέχωση του Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, σε συνδυασμό με τις συνεχείς αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου όλων των διοικητικών διαδικασιών οδηγεί σε ασφυξία τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες», ενώ, σε ό,τι αφορά τα εθνικά ζητήματα και την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, τόνισε:

«Θλίβομαι διότι είμαι ο μόνος περιφερειάρχης της χώρας ο οποίος στερείται της δυνατότητας να επισκεφθεί εδάφη της περιοχής ευθύνης του. Όσο ισχυρή κι αν είναι η βούλησή μας για σχέσεις καλής γειτονία, η πραγματικότητα μας υποχρεώνει να βλέπουμε την Τουρκία όχι σαν μια θεωρητική απειλή, αλλά σαν μια δύναμη ενάντια στη σταθερότητα της περιοχής».

Και κατέληξε: «Το Νότιο Αιγαίο μπορεί να το δει κανείς ως ένα σταυροδρόμι ιδιαιτεροτήτων και προβλημάτων, αλλά ταυτόχρονα και ως μια δεξαμενή προοπτικής, προκλήσεων και ευκαιριών για τη χώρα ολόκληρη».

Στην διάρκεια της παραμονής τους στην Σύμη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, επισκέφθηκαν τις επιχειρήσεις του νησιού που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017. Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πληγέντες και ο κ. Χατζημάρκος να παρουσιάσει τη δράση και τα μέτρα που η Περιφέρεια έλαβε, όχι μόνο κατά το διάστημα που το νησί επλήγη από τις έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και το σύνολο των έργων που η Περιφέρεια έχει εκτελέσει το τελευταίο διάστημα στο νησί.

Τα έργα αυτά είναι, η ολοκλήρωση του νέου λιμανιού, η ολοκλήρωση του ιατρείου, η συντήρηση του οδικού δικτύου, η ωρίμανση και ένταξη στο ΕΣΠΑ του μεγάλου έργου του αποχετευτικού του νησιού, ενός έργου που η Σύμη περίμενε επί 20 χρόνια και που σύντομα δημοπρατείται από την Περιφέρεια. Σε ότι  αφορά τις ζημιές από τις πλημμύρες, η Περιφέρεια ανέλαβε την χρηματοδότηση και την δημοπράτηση της αποκατάστασης του οδικού δικτύου Σύμη – Πανορμίτης και του γηπέδου του  νησιού που καταστράφηκε ολοσχερώς,  έργα που θα δημοπρατηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύμη μέσα από… 35 κλικ!

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύμη μέσα από... 35 κλικ!

 

Επίσκεψη στη Σύμη πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στα Δωδεκάνησα για τους εορτασμούς της 7ης Μαρτίου.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη του κόμματος του, τις επίσημες αρχές του τόπου, καθώς επίσης και με τη νεολαία και απλό κόσμο του νησίου.

Δείτε την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Σύμη μέσα από 35 φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

 


Πηγή : rodiaki.gr/

Επίσκεψη του Δρ. Στέφανου Δράκου στη Σύμη με αφορμή την επίσκεψη στο νησί του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος, αφού συμμετείχε σήμερα, 6 Μαρτίου 2018, στην υποδοχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας», μετέβη στη Σύμη.

Εκεί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έτυχε θερμής υποδοχής από τον δήμαρχο του νησιού Λευτέρη Παπακαλοδούκα, ο οποίος μαζί με πλήθος κόσμου και κοριτσιών ντυμένων στα γαλανόλευκα, υποδέχθηκαν τον πρόεδρο με λουλούδια, κεράσματα και παραδοσιακά χορευτικά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από αιρετούς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα και μαζί με τον πολιτευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Δρ. Στέφανο Δράκο, περιόδευσαν στη Σύμη, ενημερώθηκαν για τα ήδη γνωστά σε αυτούς προβλήματα του νησιού και συνομίλησαν με τους κατοίκους.

Στη συνέχεια παρευρέθηκαν στην κατάθεση στεφάνων με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα και επισκέφθηκαν το δημαρχείο Σύμης, όπου ο δήμαρχος επιφύλασσε μία έκπληξη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα του έκοψε την τούρτα των 50ων γενεθλίων του και αμέσως μετά τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του νησιού.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ακολούθως, συνέχισε τις συνομιλίες του με τους πολίτες, ώσπου έφθασε η ώρα της επιστροφής στο νησί της Ρόδου.

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λύσαμε το θεμα των δύο Ελληνων αιχμαλώτων σύντροφοι. Θα δημιουργηθει Εθνικο Συμβουλιο Ασφαλείας, δηλαδη θα διορίσουμε κουνιάδους υπουργών σε νέες καρέκλες με παχυλό μισθό και προκαταβολή υπερωριών. Για τους στρατιώτες βλέπουμε. Η Ρωμη δε χτιστηκε σε μια μερα, σύντροφοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.