Γ. Νικητιάδης: ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

6
495

Νικητιάδης προς Δημάρχους Ν. Αιγαίου

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

«Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, όχι μόνο πρέπει να επανέλθουν, και να επεκταθούν σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα αλλά και να μειωθούν μέχρι το μηδενισμό τους», δήλωσε ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, στην σύντομη παρέμβαση-χαιρετισμό που έκανε στην χθεσινή (Παρασκευή) συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε παρουσία των δημάρχων Ν. Αιγαίου στην Αθήνα.

Ο κ. Νικητιάδης, στη σύντομη τοποθέτηση του χειροκρότησε την εξαιρετική όπως την χαρακτήρισε προσπάθεια των δημάρχων με επικεφαλής τον κ. Αγγελόπουλο της Σάμου και τον κ. Χατζηδιάκο της Ρόδου, για να διασφαλίσουν την αποδοχή των θέσεων των νησιών στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τόνισε ότι «όχι μόνο δεν πρέπει να παραιτηθούμε από το θέμα αυτό, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες μας, ώστε στα νησιά να δοθούν αυτά που τους ανήκουν, τα οποία οι μεν Ευρωπαίοι ξεχνούν σκοπίμως, οι δε Ελληνικές κυβερνήσεις δεν δείχνουν διάθεση να διεκδικήσουν.

Ο κ. Νικητιάδης, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις Μοσκοβισί που όπως είπε αφήνουν ανοιχτό το θέμα για επάνοδο στο καθεστώς των μειωμένων συντελεστών και υπογράμμισε την σπουδαιότητα της προσπάθειας των δημάρχων σε επίπεδο Ε.Ε για να δικαιωθούν τα νησιά μας. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα είναι δίπλα σε κάθε παρόμοια προσπάθεια και έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση των δημάρχων για τους στόχους τους στο μεγάλο αυτό θέμα.

Απευθυνόμενος ο κ. Νικητιάδης στον παρόντα στη συνεδρίαση Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, ζήτησε την συμπαράσταση της Εκκλησίας για το θέμα αυτό λέγοντας, «Σεβασμιότατε, τα προβλήματα των νησιών μας τα ζείτε και εσείς καθημερινά όπως κάθε Χριστιανός. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλο, να μας αγνοούν. Η ενεργότερη σας παρουσία θα είναι πολύτιμη»

Κλείνοντας ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού τον χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στους δημάρχους των νησιών δήλωσε : « Αγαπητοί φίλοι, ο καθένας σας, ως Πρώτος πολίτης στο Δήμο του, ως Δημοτικός Άρχοντας, γνωρίζει καλά τι σημαίνει νησιωτικότητα. Συνεχίστε την προσπάθεια και ενώστε τις δυνάμεις σας με όλη την πολιτική ηγεσία. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι συντονισμός , σωστή καθοδήγηση και προσπάθεια. Μπορούμε όλοι μαζί να τα καταφέρουμε. Ας μην περιμένουμε άλλους να ξεκινήσουν. Πρέπει και μπορούμε να πετύχουμε. Οι μειωμένοι, έως τον μηδενισμό τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και η αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας, αποτελούν την καλύτερη Εθνική θωράκιση για τα δύσκολα χρόνια που περνάμε. Σας βεβαιώνω ότι μπορούμε να πετύχουμε. Προσπάθεια θέλει και αγώνα. Καλή Χρονιά»

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πριν από τρία χρόνια κυβερνούσες έξω από μνημόνια,με δανεικά. Γιατί δεν τον καταργούσες; Αλλά θα μου πεις έπρεπε πρώτα να φάνε οι μιζαδόροι. Άκης και λοιπά….καινούργια μούσμουλα….

  2. Όταν είσαι εκτός και δεν πρόκειται να ξαναβγείς μπορείς να λες ότι θες. Γιατί κύριε Γιώργο μου δεν φρόντισες όταν ήσουν υπουργός να τους καταργήσεις;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ