Ήρθε από την Γερμανία για να φυγαδεύσει τον αδελφό του

0
163

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων στην Κω θα λογοδοτήσουν τον επόμενο μήνα 36χρονος Πακιστανός που ήρθε οδικώς από τη Γερμανία μαζί με τον ανήλικο γιο του, για να πάρει τον 37χρονο αδελφό του που φιλοξενούνταν στο hots pot της Λέρου!

Οι δύο άνδρες ωστόσο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη πράξη τους αφού συνελήφθησαν  σε έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, λίγο προτού επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 37χρονος Πακιστανός ήρθε μέσω Τουρκίας στα νησιά μας και από το καλοκαίρι του 2016 φιλοξενούνταν και μάλιστα υπό περιορισμό στο hots pot της Λέρου.

Τελικός προορισμός του, όπως για χιλιάδες άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν απομείνει στη χώρα μας, η Γερμανία, καθώς εκεί διέμενε ο 36χρονος αδελφός του και άλλοι συγγενείς.

Καθώς ο καιρός όμως περνούσε και το ταξίδι αυτό δεν γινόταν για τον 37χρονο Πακιστανό, βρέθηκε λύση στο να το κάνει οδικώς.

Έτσι ο 36χρονος αδελφός του ξεκίνησε μαζί με τον ανήλικο γιο του από την Γερμανία όπου διέμενε  νόμιμα (ο πατέρας έχει άδεια παραμονής στη χώρα και ο γιος Γερμανικό διαβατήριο) και με το αυτοκίνητό του ήρθαν οδικώς στην Ελλάδα και κατέληξαν στην Λέρο. Εκεί στις 20 Οκτωβρίου 2016 το βράδυ επιβιβάστηκε στο όχημα ο 37χρονος Πακιστανός και όλοι μαζί μετέβησαν στο λιμάνι του νησιού προκειμένου με το πλοίο της γραμμής να ταξιδέψουν για

Πειραιά και από εκεί για Γερμανία οδικώς.
Κατά την επιβίβασή τους όμως, αστυνομικοί στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούν διαπίστωσαν πως ο 37χρονος έφερε πλαστό διαβατήριο και πλαστή ταυτότητα Βουλγαρικών αρχών και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατοχή των δύο αδελφών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
• Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς και διάφορα παραστατικά-αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Ο 37χρονος Πακιστανός και ο 36χρονος αδελφός του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διευκόλυνση εξόδου πολίτη τρίτης χώρας, ηθική αυτουργία στη πράξη αυτή, κατοχή πλαστού διαβατηρίου και απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής. Μετά τις απολογίες τους τα δύο αδέλφια κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενα και οδηγήθηκαν στη φυλακή όπου κρατούνται έως και σήμερα, ενώ η δίκη τους προσδιορίστηκε να γίνει στην Κω στις 13 Φεβρουαρίου 2018.

Πηγή : rodiaki.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ