Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Κάθειρξη 8 ετών σε Ροδίτη και Κώο Για την αγοραπωλησία ενός...

Κάθειρξη 8 ετών σε Ροδίτη και Κώο Για την αγοραπωλησία ενός κιλού χασίς

3
1109

 

Ποινή 8 ετών κάθειρξης με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 41χρονο Ροδίτη και ένα 53χρονο από την Κω που κατηγορούνταν στην υπόθεση αγοραπωλησίας ενός κιλού χασίς έναντι του ποσού των 5.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, στην υπόθεση εμπλέκονταν συνολικά πέντε άτομα, ο 41χρονος Ροδίτης, δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 26 και 30 ετών αντίστοιχα, ο 53χρονος και ο 25χρονος γιός του. Από αυτούς οι τρεις πρώτοι κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και παράδοσης και για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές ο πατέρας και ο γιος.

Το δικαστήριο μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία, έκρινε ένοχους όπως κατηγορούνταν τον 41χρονο Ροδίτη και τον 53χρονο από την Κω επιβάλλοντας κάθειρξη 8 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, αθώους τους δύο αλλοδαπούς και αθώο λόγω αμφιβολιών τον 25χρονο γιο του 53χρονου.
Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκαν ο 41χρονος και οι δύο αλλοδαποί, ο 53χρονος πατέρας εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο κ. Βασίλη Δίκαρο ενώ δεν παρουσιάστηκε ο 25χρονος.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, από την αρχή της δίκης οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο αλλοδαπών και του 41χρονου κ.κ. Παναγιώτης Αβρίθης και Κώστας Ασλάνης, έκαναν λόγο για «στημένη υπόθεση από την αστυνομία» προσκομίζοντας στοιχεία τέτοια (φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα και συνομιλίες) στο δικαστήριο τα οποία αποδείκνυαν τους ισχυρισμούς τους αυτούς.
Οι δύο Αλβανοί δήλωσαν αθώοι και πως ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση, ενώ κατέθεσαν υπέρ τους μάρτυρες οι οποίοι και διαβεβαίωσαν πως την ώρα που δήθεν είχαν συνάντηση με τους λοιπούς εμπλεκόμενους οι αλλοδαποί βρίσκονταν αλλού.

Επίσης πως όλα στήθηκαν από τους αστυνομικούς οι οποίοι του έταξαν ότι «θα φύγει όταν βάλει μία υπογραφή» είπε απολογούμενος και ο 41χρονος Ροδίτης, ο οποίος εξιστόρησε αναλυτικά πότε είχε συναντήσεις και συνομιλίες και με ποιους. Ο ίδιος παραδέχτηκε τη πράξη του, δηλαδή ότι δέχτηκε να παραδώσει τα ναρκωτικά για λογαριασμό του 53χρονου, κάτι που όπως είπε «αναγκάστηκε να κάνει» προκειμένου να λάβει το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ καθώς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ επεσήμανε ότι τους δύο αλλοδαπούς τους ενέπλεξε στην υπόθεση μετά από «συμφωνία» που είχε κάνει με τους αστυνομικούς.

«Ζητάω συγγνώμη από τα παιδιά που τους έβαλα σε μπελάδες! Ούτε με ήξεραν ούτε τους ήξερα» είπε χαρακτηριστικά ο 41χρονος Ροδίτης για τους δύο αλλοδαπούς.

Αλλά και οι δύο Αλβανοί δήλωσαν αθώοι και πως ουδεμία σχέση έχουν με αυτή την υπόθεση και πως την επίμαχη ημέρα της σύλληψης τους βρίσκονταν στις εργασίες τους.

Το πακέτο, η παράδοση και οι συλλήψεις
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2017 στην Κω και είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του 41χρονου Ροδίτη και των δύο αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 26 και 30 ετών αντίστοιχα. Και οι τρεις συλληφθέντες μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ η ανακρίτρια Κω εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον πατέρα και τον γιο καθώς φέρονται να ήταν αυτοί που μεσολάβησαν ώστε να γίνει η πώληση των ναρκωτικών από τον Ροδίτη στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Έτσι στις 23 Φεβρουαρίου 2017 το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο και την επόμενη μέρα το πρωί τον 53χρονο οι οποίοι μαζί με τους συγκατηγορούμενους τους θα λογοδοτήσουν ενώπιον του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, περίπου μία εβδομάδα πριν την σύλληψη του, ο 41χρονος μετέβη από την Ρόδο στην Κω προκειμένου να δουλέψει στο νησί.

Την ίδια περίοδο οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω άρχισαν να στήνουν την επιχείρηση για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Κατάφεραν λοιπόν δύο αστυνομικοί, με τη διαμεσολάβηση του 53χρονου να προσεγγίσουν τον 41χρονο Ροδίτη ως πελάτες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Το ραντεβού κλείστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2017 στις 7.30 το απόγευμα σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Ροδίτης στην πόλη της Κω. Εκεί οι δύο αστυνομικοί πήγαν με τα χρήματα και λίγη ώρα αργότερα ο 41χρονος έφυγε από το δωμάτιο και πήγε σε σημείο «καβάτζα» απ’ όπου παρέλαβε την προς πώληση κάνναβη, βάρους ενός (1) κιλού και εβδομήντα τριών γραμμαρίων (1.073), επέστρεψε για να δώσει τα ναρκωτικά στους «πελάτες».

Αστυνομικοί που επιτηρούσαν την όλη διαδικασία, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αγοραπωλησία, συνέλαβαν διαδοχικά πρώτα τον 41χρονο Ροδίτη και εν συνεχεία τους δύο Αλβανούς καθώς φέρονται ότι αυτοί υπέδειξαν στον Ροδίτη την τοποθεσία όπου ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά, ενώ κατέσχεσαν και την ποσότητα κάνναβης.

Ακολούθησαν έρευνες με δικαστικό λειτουργό στις κατοικίες των Αλβανών, όπου βρέθηκε στην κατοχή του 26χρονου και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.050 ευρώ. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν συσκευές κινητών τηλεφώνων και κάρτες συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μεταξύ τους επικοινωνίες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή : rodiaki.gr/

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ