Β. Γεωργιόπουλος: ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ…!!!

0
149

Την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Καλαμάτας Νισύρου επιδιώκουν οι δύο δήμοι. Σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Όπως θα θυμούνται, ίσως, οι παλαιότεροι, το 2002 είχε μεταβεί αντιπροσωπεία από το Δήμο Καλαμάτας μαζί με τον τότε Υπουργό κ. Μπένο στη νήσο Νίσυρο, όπου πραγματοποιήθηκαν κοινές εκδηλώσεις και η συμβολική πράξη της «υιοθεσίας» της Νήσου από το Δήμο Καλαμάτας. Υπεγράφη, μάλιστα και σχετικό πρακτικό.

 

Ο Δήμαρχος Νισύρου, με τηλεφώνημά του, υπενθύμισε στο Δήμαρχο Καλαμάτας το γεγονός και ζήτησε την αναθέρμανση των σχέσεων. Έτσι, κινείται η διαδικασία μετάβασης αντιπροσωπείας από την Καλαμάτα στη Νίσυρο, στις 7 Μαρτίου 2018, οπότε θα πραγματοποιηθούν μεγάλες εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση της νήσου στην Ελλάδα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκπροσώπων της Κυβέρνησης.

 

Με την 832/1999 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Καλαμάτας εφαρμόζοντας τον θεσμό της «υιοθεσίας» που προωθούσε την ίδια χρονιά του Υπουργείο Αιγαίου και είχε γίνει αποδεκτός από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), είχε «υιοθετήσει» το ακριτικό νησί της Νισύρου.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ