Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Δύο αδέλφια από την Κάλυμνο στο εδώλιο για διακίνηση ναρκωτικών

Δύο αδέλφια από την Κάλυμνο στο εδώλιο για διακίνηση ναρκωτικών

0
777

Δύο αδέλφια και η κοπέλα ενός εξ αυτών, θα βρεθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι ότι είχαν στήσει «οικογενειακή επιχείρηση» διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης, στην Κάλυμνο.

Πρόκειται για δύο αδέλφια ηλικίας 28 και 30 ετών και την 33χρονη φίλη του ενός, οι οποίοι δικάστηκαν το 2016 στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για την υπόθεση αυτή, κατηγορούμενοι για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση. Και οι τρεις εμπλεκόμενοι κρίθηκαν ένοχοι και πιο συγκεκριμένα, ο 30χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών, και ο 28χρονος αδελφός του και η 33χρονη κοπέλα σε φυλάκιση 4 ετών με τις εφέσεις να έχουν αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Καλύμνου στις 3 Δεκεμβρίου 2014 τα ξημερώματα οπότε και συνελήφθησαν οι δύο άνδρες ηλικίας 28 και 30 ετών καθώς και η 33χρονη, κατηγορούμενοι για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μερικές ημέρες νωρίτερα, ο 28χρονος με την 33χρονη φίλη του μετέβησαν στην Αθήνα όπου και προμηθεύτηκαν από άγνωστο άτομο ποσότητα ηρωίνης την οποία και μετέφεραν με πλοίο της γραμμής στην Κάλυμνο.

Μόλις έφθασε στο νησί, το ζευγάρι άφησε την πλαστική σακούλα με τα ναρκωτικά και βγήκε έξω. Λίγα λεπτά αργότερα στο πλοίο μπήκε ο 30χρονος αδελφός ο οποίος και παρέλαβε την σακούλα με τις ουσίες. Καθώς οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση τον 30χρονο, μόλις αυτός βγήκε από το πλοίο τον ακινητοποίησαν για να του κάνουν έλεγχο.

Από την έρευνα στις αποσκευές τους βρέθηκαν:
• Δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 99 γραμμαρίων
• Ένα μπουκάλι που περιείχε 45,4 γραμμάρια μεθαδόνης

Επιπλέον, βρέθηκαν στην κατοχή τους -5- ναρκωτικά χάπια, -5- κινητά τηλέφωνα, -12- κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και -2- ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Σεβαστιανός Κούρκουλος.

Πηγή : rodiaki.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ