ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την Κω: Η Τουρκική Ακταιωρός μια «ανάσα» έξω από την Καλόλιμνο (vid)

0
1980
Ωρα 13:20

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Την οποία τράβηξε από το σπίτι του στο Ζηπάρι στις 13:20 φίλος αναγνώστης και η οποία «δένει» απόλυτα με την περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα αλιέα, Σακελλάρη Σμαλιού στον ΑΝΤ1.

Αριστερά φαίνεται η άκρη του νοτιότερου ακρωτηρίου του κολπίσκου της Ψερίμου και δεξιά η Καλόλιμνος.

Ωρα 13:20

Στο βίντεο που μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, απεικονίζεται η τουρκική ακταιωρός να περνά ανάμεσα από ένα ελληνικό αλιευτικό σκάφος και να προσεγγίζει το νησί, όπου υπάρχει στρατιωτική φρουρά.

Για το πρωτοφανές περιστατικό μίλησε στον ΑΝΤ1 ο ψαράς, Σμαλιός Σακελλάρης και δήλωσε: «Είναι ένα αλιευτικό δικό μας και είναι μία μεγάλη ακταιωρός τουρκική και δύο πιο μικρές ακταιωροί και σε κάποια στιγμή βλέπουμε τη μία με το που φτάνουμε εμείς εκεί στην Καλόλιμνο και έχουμε σταματήσει να ψαρεύουμε και βάζει φουλ τις μηχανές και πλώρη προς εμάς. Πέρασε περίπου στα 100 μέτρα, 70 μέτρα από μας με φουλ ταχύτητα, ανάμεσα σε εμάς δηλαδή και το νησί της Καλολίμνου, το οποίο είναι επανδρωμένο με Έλληνες στρατιώτες».

Από την πλευρά του, πάντως, το Λιμενικό Σώμα, αν και επιβεβαίωσε το περιστατικό, ανέφερε: «Από την πλευρά μας δεν χαρακτηρίζεται σαν ένα περιστατικό ιδιαίτερης έντασης, αφού αμέσως με την παρουσία του σκάφους του Λιμενικού στην περιοχή και με την ψυχραιμία που κράτησε το πλήρωμά του, η κατάσταση αποκλιμακώθηκε αμέσως».

Πηγή βίντεο: ΑΝΤ1

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ