Τα χρέη οδήγησαν σε απαγχονισμό 64χρονο επιχειρηματία στην Σύμη -Νέα αυτοκτονία 42χρονου πατέρα στη Ρόδο

0
1203

Απαγχονισμένος μέσα στο κατάστημα που διατηρούσε στη Σύμη, βρέθηκε χθες το πρωί από θαμώνες, 64χρονος κάτοικος του νησιού.

Ο 64χρονος πατέρας δύο παιδιών φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία – σύμφωνα και με τους συντοπίτες του- τον οδήγησαν σε αυτή του τη πράξη.

Όπως έγινε γνωστό, ο 64χρονος διατηρούσε καφετέρια και ένα κατάστημα κατασκευής επίπλων στο νησί και κάθε πρωί, συγκεκριμένοι πελάτες – φίλοι του- τον επισκέπτονταν για να πιουν εκεί τον καφέ τους. Έτσι και χθες περίπου στις 8.15 το πρωί, οι άνθρωποι αυτοί πήγαν στο μαγαζί του 64χρονου και είδαν ότι δεν το είχε ακόμη ανοίξει, και καθώς τον αναζήτησαν τον εντόπισαν απαγχονισμένο μέσα στο κατάστημα.

Η είδηση του χαμού του 64χρονου βύθισε στο πένθος και στη θλίψη όχι μόνο την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του, αλλά και ολόκληρο το νησί προκαλώντας παράλληλα οργή για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και η οποία καθημερινά οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας τόνισε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα των μειωμένων συντελεστών στα νησιά μας, τα οποία αποκτούν «ζωή» μόνο 2-3 μήνες το χρόνο.
«Που είναι τώρα όλοι αυτοί, να δουν πως βιώνουν οι κάτοικοι της Σύμης και των άλλων νησιών, που καθημερινά προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν».
«Γνωρίζαμε ότι είχε χρέη με το μαγαζί και πως προσπαθούσε να τα ρυθμίσει αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Κοιμόταν μέσα στην καφετέρια κάποιες φορές και μας άφηνε την πόρτα ανοιχτή για να πηγαίνουμε να τον ξυπνάμε το πρωί και να μας φτιάχνει καφέ.

Σήμερα το πρωί είδα ότι δεν ήταν ανοιχτή η καφετέρια όπως άλλες φορές, πήγα άνοιξα την πόρτα και τον είδα κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος. Φαινόταν ότι ο Δημήτρης ότι δεν ήταν καλά το τελευταίο καιρό, τον έπνιγαν  τα χρέη. Δυστυχώς αφήνει πίσω του δύο νέα παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε μόνος του καθώς είχε μείνει χήρος σε νεαρή ηλικία. Δυστυχώς τον χτύπησε πολύ άσχημα η μοίρα» λέει στο protothema.gr πολύ καλός φίλος του άτυχου επιχειρηματία.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού εξηγεί την σκληρή πραγματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματίων και εκφράζει φόβους και για άλλες αυτοχειρίες: «Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι το δρόμο της αυτοκτονίας γιατί  είναι δυσβάσταχτα τα χρέη των ανθρώπων σήμερα», επισήμανε ο δήμαρχος Σύμης , κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και πρόσθεσε:

«Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνει ρύθμιση χρεών στο Δήμο. Μόλις τον είδα , τρόμαξα να τον γνωρίσω  γιατί όλοι είχαμε περάσει από την καφετέρια που διατηρούσε. Είχε αδυνατίσει πάρα πολύ, ήταν προβληματισμένος  και πολύ αγχωμένος. Του είπα να μην στενοχωριέται γιατί  όλος ο κόσμος χρωστάει αυτή τη στιγμή, ότι δεν είναι ο μοναδικός. Δυστυχώς όμως βρήκε διέξοδο στην αυτοκτονία. Τον βρήκαν κρεμασμένο φίλοι του ταξιτζήδες πάνω από τη μπάρα του καταστήματος που διατηρούσε».
Όπως τονίζει ο κ. Παπακαλοδούκας «Δυστυχώς οι επιχειρηματίες, εδώ, σε αυτά τα μικρά νησιά δεν μπορούν να καλύψουν τα χρέη τους μόνο με τέσσερις μήνες δουλειάς το καλοκαίρι. ΦΠΑ που έχει φτάσει στο 24% αλλά και οι αυστηροί έλεγχοι από την εφορία έχουν γονατίσει τους επιχειρηματίες του νησιού και οι άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο. Λυπάμαι που το λέω αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ακολουθήσουν κι άλλοι».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 64χρονος άνδρας συνόδευσε την οικειοθελή αποχώρησή του από τη ζωή με ένα σημείωμα επάνω στο οποίο έγραψε: «Σας αγαπώ όλους. Να με συγχωρέσετε για την πράξη μου…»

Πηγήrodiaki.gr/

Νέα αυτοκτονία 42χρονου πατέρα και στον Αρχάγγελο Ρόδου

Το απονενοημένο διάβημα δύο πατεράδων, στον Αρχάγγελο και στη Σύμη, έχει βυθίσει στο πένθος τα Δωδεκάνησα.
Ενας 42χρονος Αρχαγγελίτης, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε συγκεκριμένα απαγχονισμένος από συγγενικό του πρόσωπο στην αυλή της οικίας του.
Είχε περάσει τον βρόχο σε μεταλλική σκάλα και έθεσε τέρμα στη ζωή του. Ο 42χρονος, αντιμετώπιζε, σύμφωνα με τις πληροφορίες ψυχολογικά προβλήματα.
Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Αρχαγγέλου.
Απαγχονισμένος βρέθηκε χθες το πρωί και

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ