«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ένας ακρίτας της Ψερίμου ο Ενωμοτάρχης Μανώλης Αντωνακάκης

0
1818

Από σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, η  Ψεριμιώτικη γη σκεπάζει έναν άνθρωπο που τόσο πολύ την αγάπησε και την είχε επιλέξει ως δεύτερη πατρίδα του και ως τελευταία κατοικία του.

Πρόκειται για το Μανώλη Αντωνακάκη, συνταξιούχο αστυνομικό, που γεννήθηκε στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου από φτωχή και πολυμελή οικογένεια και σε νεαρή ηλικία κατετάγη στην Ελληνική Χωροφυλακή.

Το 1955 μετατέθηκε ατην Κάλυμνο όπου έμεινε για μερικά χρόνια και έμελλε να παντρευτεί με την Νίκη Κουρούνη δημιουργώντας μια όμορφη οικογένεια, αποκτώντας  2 παιδιά τη Μαριάννα, παντρεμένη με τον καπετάν Νικόλα Καζώνη και το Γιώργο που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο Κονγκό. Έχει επίσης 5 εγγόνια.

Ο εκλιπών υπηρέτησε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας  και επέστρεψε στη συνέχεια το 1978 στο σταθμό Χωροφυλακής Ψερίμου και στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου , όπου έμεινε μέχρι τη συνταξιοδότηση του.

Ο Μανώλης υπήρξε ένας πολύ καλός οικογενειάρχης ,αξιαγάπητος, χαμογελαστός καλοσυνάτος , δραστήριος, με χιούμορ ,αγάπησε υπερβολικά  το νησί της Ψερίμου ,όπου περνούσε το μεγαλύτερο χρόνο μετά τη συνταξιοδότηση του. Μάλιστα εδώ και 15 χρόνια φρόντισε να φτιάξει στην Ψέριμο και τον τάφο ,που θα ήταν η τελευταία του κατοικία.

Ο Μανώλης Αντωνακάκης άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή πρωί 29 Οκτωβρίου 2017, σε Νοσοκομείο των Αθηνών όπου νοσηλευόταν και η σορός του ήλθε σήμερα Τρίτη πρωί στην Κάλυμνο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην αγαπημένη του Ψέριμο.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ι.Ν Παναγίας της Ψερίμου και η ταφή στο κοιμητήριο του νησιού.

Στον τελευταίο αποχαιρετισμό του, τα παιδιά  του, τα εγγόνια του, συγγενείς που ήλθαν από την Κρήτη ,αρκετοί φίλοι και συγγενείς από την Κάλυμνο και φυσικά όλοι οι κάτοικοι της Ψερίμου.

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ