Κάθειρξη έξι ετών σε 36χρονο Αλβανό για απόπειρα βιασμού Αγγλίδας σε τουαλέτες μπαρ στην Κω – Τι κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ

0
1073

Ένοχος κατά πλειοψηφία κρίθηκε χθες  από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου 36χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής για απόπειρα βιασμού αλλοδαπής τουρίστριας πριν από 12 χρόνια στην Κω.

Ο 36χρονος κατηγορούνταν για βιασμό, όμως το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης μετέτρεψε την κατηγορία σε απόπειρα βιασμού και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε ο ιδιοκτήτης μπαρ στις τουαλέτες του οποίου το καλοκαίρι του 2005 φέρεται να είχε γίνει το περιστατικό. Ο μάρτυρας είπε πως κάποια στιγμή που πήγε για να ελέγξει την καθαριότητα του χώρου είδε τον κατηγορούμενο ο οποίος ήταν υπό την επήρεια μέθης να κρατάει το στόμα της αλλοδαπής και να έχουν κατεβασμένα τα ρούχα τους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έσπρωξε με δύναμη την πόρτα η οποία έβρισκε στη πλάτη του 36χρονου ώστε να δει αν η κοπέλα ήταν καλά. Διευκρίνισε δε ότι δεν γνωρίζει αν υπήρξε συνουσία πριν, μετά ή και καθόλου.

Σημειώνεται πως στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε η φερόμενη ως παθούσα, ενώ απολογούμενος ο 36χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε αρχικά πως ούτε που άγγιξε την Αγγλίδα, αν και στη συνέχεια είπε πως τουλάχιστον δεν το θυμάται καθώς είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ο 36χρονος τόνισε πως στο συγκεκριμένο κατάστημα είχε πάει 2-3 φορές και πως ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας έχει κατηγορηθεί για το παραμικρό. Ο ίδιος μίλησε και για την οικογένεια του (γονείς, γυναίκα και παιδιά) οι οποίοι είναι στην Αλβανία και τους βοηθάει εκείνος.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας είπε μεταξύ άλλων ότι πράγματι υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις κυρίως του μάρτυρα, οι οποίες ωστόσο είναι δικαιολογημένες λόγω παρέλευσης του χρόνου, πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη κατάθεση και του μάρτυρα υπήρξε επαφή παρά τη θέληση της Αγγλίδας, δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και ζήτησε την ενοχή του όπως κατηγορείται χωρίς ελαφρυντικό.

Παίρνοντας το λόγο η συνήγορος υπεράσπισης του 36χρονου κα. Μαρία – Ελίζα Θεοδώρου αναφέρθηκε στις διαφορετικές καταθέσεις που έχει δώσει ο πελάτης της, λέγοντας ότι προανακριτικά η κατάθεση λήφθηκε από τους ίδιους αστυνομικούς που τον είχαν συλλάβει και χωρίς παρουσία διερμηνέα σε μία χρονική περίοδο όπου ο 36χρονος δεν γνώριζε καλά τη γλώσσα μας, ενώ και ανακριτικά πιθανώς οι συνήγοροι που του είχαν διορίσει να επιχείρησαν να τον υπερασπίσουν αλλάζοντας τα όσα στην αρχική κατάθεση είχαν δηλωθεί. Η δικηγόρος επεσήμανε επίσης τις πραγματογνωμοσύνες που υπάρχουν στη δικογραφία σύμφωνα με τις οποίες η φερόμενη ως παθούσα δεν είχε μώλωπες, ή άλλα σημάδια αλλά δεν είχε και γεννετικό υλικό. Μίλησε επίσης για την διαφορά του ύψους του 36χρονου με της αλλοδαπής, και άλλες αντιφάσεις όπως το ότι η Αγγλίδα δεν φώναξε δεν αντιστάθηκε. Για όλα αυτά είπε η κα. Θεοδώρου υπάρχει άκρως δικαιολογημένη αμφιβολία για τον 36χρονο και ζήτησε να κριθεί αθώος.

Τελικά το δικαστήριο με πλειοψηφία 5-2 έκρινε ένοχο τον αλλοδαπό, ο οποίος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση του θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα σε δεύτερο βαθμό.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όλα έγιναν στις 5 τα ξημερώματα στις 17 Ιουλίου 2005 σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) στην Κω. Εκεί στις τουαλέτες του καταστήματος ο 36χρονος Αλβανικής καταγωγής κατηγορείται ότι χρησιμοποιώντας σωματική βία εξανάγκασε την Βρετανίδα σε εξώγαμη συνουσία.

Πηγή : rodiaki.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ