ΔΕΙΤΕ σε ποιες Τουριστικές εκθέσεις θα συμμετέχει η Περιφέρεια – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017/18

0
429

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού καλεί δήμους και τουριστικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής που τους παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

-Ανακοινώνεται το πλάνο συμμετοχής της ΠΝΑΙ σε τουριστικές εκθέσεις διεθνούς εμβέλειας για την περίοδο 2017-2018

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του τριετούς Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την περίοδο 2017-2018 θα πάρει μέρος σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνεχίζοντας δυναμικά τις ενέργειες για την ενίσχυση της θέσης της στην τουριστική βιομηχανία, την καθιέρωση ενός διακριτού, ελκυστικού, αυθεντικού τουριστικού προϊόντος και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε προορισμού ξεχωριστά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσα και από τη συμμετοχή της στις τουριστικές εκθέσεις, προβάλλεται με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο ως προορισμός εναλλακτικών εμπειριών.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχοντας εκπονήσει το Τριετές Στρατηγικό Σχέδιο προβολής των νησιών, έχει θέσει στη διάθεση των δήμων, των φορέων και των επιχειρήσεων ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο εργαλείο το οποίο φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά των επιμέρους δράσεων της πρώτης περιόδου εφαρμογής του πλάνου τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, καθώς και οι άξονες γύρω από τους οποίους έχει δομηθεί η δεύτερη φάση, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση για τα ΜΜΕ στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Rodos Park.

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας φιλοξενεί δωρεάν τους νησιωτικούς δήμους στα περίπτερά της και καλεί επίσης τους επιχειρηματίες του τουρισμού να πάρουν μέρος στις τουριστικές εκθέσεις κάτω από την ομπρέλα της. «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει καταφέρει με μοντέρνας αισθητικής περίπτερα, τα οποία αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νησιωτικό στοιχείο, να αφήνει δυνατό το στίγμα της στις τουριστικές εκθέσεις που παίρνει μέρος. Εργαζόμαστε συστηματικά και στοχευμένα για να προβάλουμε τις ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρουν τα νησιά. Σε αυτή μας την προσπάθεια να αναδείξουμε τον πολυσχιδή χαρακτήρα του τουριστικού μας προϊόντος και τις ανεξάντλητες δυνατότητες που προσφέρει το Νότιο Αιγαίο, καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι νησιωτικοί δήμοι και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, οι επιχειρηματίες του τουρισμού», δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.

*Καλούνται οι δήμοι των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου καθώς και οι άμεσα εμπλεκόμενοι στον τομέα του τουρισμού (ξενοδοχεία-καταλύματα, τουριστικά πρακτορεία, επιχειρήσεις εστίασης και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις) που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις τουριστικές εκθέσεις μέσω της ΠΝΑΙ, να δηλώσουν συμμετοχή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ttd.pnai.gov.gr (για τα Δωδεκάνησα) και [email protected] (για τις Κυκλάδες) καθώς επίσης στα τηλέφωνα 22413-60515 και 22810-77280 αντίστοιχα.

Ο προγραμματισμός για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την περίοδο 2017-2018 έχει ως ακολούθως:

2017
ΧΩΡΑΕΚΘΕΣΗ
ΑΓΓΛΙΑ (ΛΟΝΔΙΝΟ) WTM  06-08/11/2017
ΠΟΛΩΝΙΑ (ΒΑΡΣΟΒΙΑ)  GRECKA PANORAMA    01-03/12/2017
ΑΘΗΝΑ   ΜΙΤΕ  19-22/10/2017
ΑΘΗΝΑ ERGO MARATHON EXPO   09-11/11/2017
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PHILOXENIA    10-12/11/2017
ΑΘΗΝΑ  GREEK TOURISM EXPO   08-10/12/2017
2018
ΓΕΡΜΑΝΙΑΙΤΒ Βερολίνο
ΡΩΣΙΑMITT Μόσχα
ΓΑΛΛΙΑSalon Mondial du Tourisme-Παρίσι
ΣΟΥΗΔΙΑMediterranean Panorama – Στοκχόλμη
ΙΤΑΛΙΑBIT – Μιλάνο
ΓΕΡΜΑΝΙΑTour Natur – Ντίσελντορφ
ΑΓΓΛΙΑWTM – Λονδίνο
ΕΛΛΑΔΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗPhiloxenia
ΠΟΛΩΝΙΑ– Βαρσοβία Grecka Panorama
ΑΘΗΝΑGreek Tourism Expo
ΑΘΗΝΑAthens Ergo Marathon Expo
ΑΘΗΝΑGreek Travel Show
ΑΘΗΝΑΜΙΤΕ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.