Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

7
1444

Δημοσιεύθηκε χθες, στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, σύμφωνα με την οποία μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, απόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις περιοχές που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό της Λέσβου στις 12 του περασμένου Ιουνίου.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά αποφοίτους που υπέβαλαν αίτηση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών.
Τα ιδια ευργετικα μέτρα πρεπει να παρθούν και για τους μαθητές της ΚΩ. Η νέα σχολικη χρονιά με απογευματινά μαθήματα εως τις 8.30 το βράδυ δεν αποτελεί και το καλύτερο για τους μαθητές .
Επιπρόσθετα ολοι μαζί να διεκδικήσουμε απαλλαγή απο τον ΕΝΦΙΑ οπως έγινε στην ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΤΟΣΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥΣ  ,  επέκταση για τουλάχιστον 3 χρονια ο χαμηλός συντελεστής ,μειωμεμένη φορολόγηση για επιχειρήσεις και φυσικά προσωπα , και άμεση καταβολή αποζημίωσης σε όλους.
ΦΡΟΥΝΤΖΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Π.Σ.ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάει λαλήσαμε… Να δώσουν και απο ένα δίπλωμα αυτοκινήτου σε ολους όσους δεν έχουν. Βάλτο και αυτό που έχω κοπεί 4 φορές …

  2. Βλάκες και λαλάκες είστε όλοι οι παραπάνω. Ζώα ε ζώα μια πρόταση έκανε ο άνθρωπος. Κύριε Φρούτζα πολύ σωστή η πρόταση σας. Τα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου εξετάσεις εξαιτίας του σεισμού ανατρέπεται όλη η σχολική χρονιά τους. Με σχολεία κατεστραμμένα με απογευματινά μαθήματα. Οπωσδήποτε μια μοριοδότηση θα ήταν δίκαιη.

  3. δηλ από το σεισμό που έγινε 21/7 που είχαν κλείσει τα σχολεία θα μοριοδοτηθει ο άλλος για του χρονου που θα δωσει εξετασεις , γιατί δε μπόρεσε την περίοδο του σεισμού, τον Ιούλιο δηλ, να διαβάσει για του χρόνου τον Ιούνιο που θα δίνει εξετάσεις… Ό,τι ναναι δηλ…Η μοριοδότηση θα είναι άδικη, ξεκαθαρα. όποιος είναι να περάσει, θα περάσει, όλα τα άλλα είναι κουκουρούκου. Σε εμενα δηλ που δεν εγινε σεισμός χανω επειδή στον άλλο έγινε σεισμός καλοκαιριάτικα…. Καλό…

  4. Σταύρο, πολύ λογική και βάσιμη η απορία και η πρότασή σου. Η αναστάτωση καθώς και η πληθώρα των οικογενειών που επλήγησαν και είναι «στο δρόμο», καθώς η απογευματινή βάρδια (πόσα χρόνια άραγε μας πάει πίσω στην μνήμη) δικαιολογεί απόλυτα την θέση σου. Όμως μην ξεχνάς ότι εμείς στην Κω «είμαστε κακά παιδιά» γιατί δεν κάναμε τα χατήρια με τους λαθρομετάναστες που εξακολουθούν να εισβάλλουν λαθραία κατά εκατοντάδες καθημερινά στα νησιά μας με μηδενικές επιστροφές. Εμείς είμαστε «παιδιά ενός κατώτερου θεού». Ο παραλογισμός καλά κρατεί με τα σκήπτρα στους κυβερνώντες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ