Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω και η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματός του

0
6071


Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, όρισε η Αγία μας Εκκλησία να τελείται η μνήμη του εξ’ Ανατολικής Θράκης καταγομένου συγχρόνου Αγίου μας Σάββα του νέου, του και μαθητού γενομένου του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πολλών πιστών από την Κάλυμνο αλλά και τα γύρω νησιά, σήμερα Κυριακή 21 Απριλίου 2024,το πρωί τελέστηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου του συλλειτουργούντων   του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, Ηγούμενου της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Παραβρέθηκαν ο ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτριος Μαραγκός, η Αντιδήμαρχος Πόπη Κουτούζη,ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Κρις Αλαχούζος, ο τέως Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς.

Από τις στρατιωτικές Αρχές παραβρέθηκαν ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Παύλος Ανδρικόπουλος, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Γώγουλας, ο Διοικητής του ΤΕΘ Καλύμνου και Αντιπροσωπεία Αξιωματικών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολoύθησε η λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος του Οσίου Σάββα και δέηση προ του Ιερού Σκηνώματος, του Οσίου Πατρός ημών και Θεοφόρου Σάββα του εν Καλύμνω, υπέρ των όπου γης και εν θαλάσση ευρισκομένων αδελφών ημών Καλυμνίων και λοιπών Δωδεκανησίων. Την εικόνα του Οσίου Σάββα σήκωνε ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής.

Θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση μας video με στιγμιότυπα από τον εσπερινό , τη Θεία Λειτουργία και τη Λιτανεία που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ