Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Τρίτη Κυριακή Νηστειών | Γράφει η κ. Αικατερίνη Σώκιαλη – Κίννα

0
4801

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Τρίτη Κυριακή Νηστειών.

Με την χάρη του Θεού φθάσαμε στο μέσον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η Αγία Εκκλησία μας, για να μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε τον καλό αγώνα της διπλής νηστείας (σώματος και ψυχής),  μας προβάλλει τον Πανάγιο Ζωηφόρο Σταυρό, να τον προσκυνήσουμε ταπεινά με πίστη και ευγνωμοσύνη.

Ο Απόστολος Παύλος τον ονομάζει «θρόνο της χάριτος» και μας προτρέπει να προσερχόμεθα συχνά με μετάνοια, και σίγουρη την ελπίδα ότι ο Κύριος μας, θα μας δεχθεί και θα μας συγχωρέσει όλες τις αμαρτίες,  όποιες και αν είναι, και θα μας δίνει δύναμη και χάρη να συνεχίζουμε κάθε καλή προσπάθεια.

Ο Σταυρός είναι το σύμβολό μας, η σφραγίδα μας, η σημαία μας, είναι το στήριγμα των πιστών, η δόξα των Αγγέλων και το τραύμα των δαιμόνων.

Για κάθε πρόβλημά μας να κάνουμε σωστά τον Σταυρό μας και με ευλάβεια να ζητούμε την λύση του προβλήματός μας, και να μην καταφεύγουμε στους διάφορους επιτήδειους (μέντιουμ μάγους και τα λοιπά)

Μόνο ο  Σταυρός είναι η ασφάλειά μας είναι το «αήττητο όπλο»,  «Ιησούς Χριστός Νικά»

Ας πάμε λοιπόν την Κυριακή 7 Απριλίου να προσκυνήσουμε τον ματωμένο Σταυρό του Χριστού και να αφουγκραστούμε την γλυκιά φωνή του Μεγάλου Λυτρωτή μας Χριστού. « Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν…..» . Ομως να ξέρει ο δρόμος μας θα είναι ωραίος αλλά δύσκολος. Θα είναι ένα διαρκές ανέβασμα στην κορυφή «Συ ουν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης»

Ποιος αρχηγός προεκλογικά υπόσχεται δυσκολίες; Ο Χριστός θέλει αγώνα και μάλιστα ισόβιο, δρόμο θυσίας. Θέλει εθελοντές, στρατιώτες αλλά γενναίους. Σταθερούς και αληθινούς στρατιώτες. Όχι χλιαρούς πιστούς. Το  δικό μας κέρδος είναι οι ατελείωτη βασιλεία της χαράς.

Και ας μην ξεχνούμε ότι ο Σταυρός «ο θρόνος της χάριτος» βρίσκεται στην στρατευόμενή Εκκλησία όσο διαρκεί η επίγεια ζωή μας.

Στην μέλλουσα ζωή θα στηθεί και πάλι ο βασιλικός θρόνος, όχι όμως της χάριτος αλλά της δικαιοσύνης. Θα καθίσει όχι ο επιεικής, σπλαχνικός στις αμαρτίες μας Χριστός, αλλά ο δίκαιος κριτής, για να μας κρίνει για όσα κάναμε στην παρούσα ζωή. Τότε έλεος δεν θα υπάρχει.

Ας καταφεύγουμε λοιπόν στον θρόνο της χάριτος όσο είμαστε στη γη με ταπείνωση, εξομολόγηση, μετάνοια και πίστη,  για να μας συγχωρεί και να μας χαρίζει τις θείες ευλογίες Του.

Με βλέμμα καρφωμένο

μπρος στο βαρύ Σταυρό

θα φθάσουμε νικώντας

στην πιο ψηλή κορφή

για να χαρούμε αιώνια

τη νίκη την λαμπρή

 

Με τον σταυρό στις ολόφωτες κορφές.

Αικατερίνη Σώκιαλη Κίννα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ