Ο Αγιορείτης π. Νικήτας μαγείρεψε μπακαλιάρο, για την εκδήλωση του συλλόγου Αντιμάχειας « Η Πρόοδος»

2
12688


Την 25η Μαρτίου, ανήμερα της διπλής εορτής, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής μας επετείου, καταλύεται η νηστεία της Σαρακοστής. Το έθιμο απαιτεί, να προσφέρεται μπακαλιάρος.
Στο πλαίσιο αυτής της διπλής γιορτής, ο Μορφωτικός και εκπολιτιστικός σύλλογος Αντιμάχειας , «η Πρόοδος» πραγματοποίησε εκδήλωση, με προσκεκλημένο τον Αγιορείτη Γέροντα Νικήτα, ο οποίος ετοίμασε μοναστηριακές συνταγές με μπακαλιάρο πλακί και τηγανητό με σκορδαλιά.

Η εκδήλωση έγινε μετά το πέρας της παρέλασης, στην αίθουσα της Κοίμησης της Θεοτόκου,στην Αντιμαχεια, με παραδοσιακά όργανα και φαγητό .
Την γιορτή πλαισίωσαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου ενώ στο λαούτο οι Νίκος Παρβάκης και Νίκος Τσατσακλάς και στο βιολί ο Δημήτρης Πέτρου.
Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιφιγένεια Αλαβέρα, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο π.Νικήτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κρητικός, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντιμάχειας Νίκος Φραζής καθώς και ο π.Διονύσιος Παριάρος.
Αμέσως μετά το πέρας των χορευτικών επιδείξεων, ο π.Νικήτας μαγείρεψε το μπακαλιάρο , με συνταγή από το 10ο αιώνα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε!

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/topika/28444-proodos-antimaxeias-me-kefi-i-giorti-me-paradosiaka-organa-kai-fagito-apo-ton-p-nikita

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΛΗΣΕ..
    ΤΕΛΟΣ…
    ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ..
    ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ Η (ΜΠΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ)

  2. Την επόμενη φορά να χορεύετε ποντιακά και ότι άλλο σας έρθει στο κεφάλι.Σας είπε κανένας ότι ο κόσμος που ήρθε ήθελε να δει τα τμήματα του συλλόγου να χορεύουν,και που ακούστηκε ούτε καν δικά μας παραδοσιακά τραγούδια αλλά έβαλαν cd για να χορεύουν τσαμπικα και δεν ξέρω και εγώ πέντε άτομα και αυτα αλλου πατούσαν και αλλού βρισκονταν.γελαει ο κόσμος με τα ρεζιλίκι.
    Γρήγορα ο σύλλογος να γυρίσει πίσω στις εργοστασιακες του ρυθμίσεις γιατί σε 2 Χρόνια θα σβήσει..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ