«Μπλόκο» από την Εκκλησία στους επισήμους: Στη Μονή Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη η Κυριακή της Ορθοδοξίας λόγω του γάμου ομοφυλοφίλων

37
5806

Μητρόπολη Κέρκυρας: Έθεσε εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές

Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Σεβόμαστε την απόφαση της Ιεραρχίας, λένε από την Προεδρία της Δημοκρατίας (άλλο που δεν ήθελε)

Την αλλαγή του τόπου εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αντιδρώντας σιωπηρά στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν αναφέρεται ρητά στα αίτια της απόφασης, ωστόσο ανακοίνωσε ότι ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας για πρώτη φορά δεν θα γίνει στη Μητρόπολη της Αθήνας, κάτι που συμβαίνει παραδοσιακά, αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. Ουσιαστικά, με την απόφαση, η Ιεραρχία βάζει «μπλόκο» στην πολιτική ηγεσία, καθώς η λειτουργία στη Μονή Πετράκη δεν υπόκειται σε πρωτόκολλο, ενώ η ΔΙΣ δεν θα στείλει προσκλήσεις στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Μάλιστα, κατά τα ειωθότα, το Σύμβολο της Πίστεως (το «Πιστεύω») διάβαζε ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ φέτος αυτό θα γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η Ιεραρχία αποφάσισε ότι και το γεύμα θα διοργανωθεί στη Μονή Πετράκη, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί Ιεράρχες συνέτρωγαν με τον/την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχοντας απευθύνει και τη σχετική πρόσκληση, πράγμα που δεν θα γίνει φέτος.
Πάντως, όπως έγινε γνωστό από την προεδρία της Δημοκρατίας, «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση».

Από την κυβέρνηση, πάντως, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο σχετικά με το πού θα εορταστεί από την εκκλησία η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

«Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Κατά τις Συνεδρίες της η Δ.Ι.Σ.:

– Ενημερώθηκε περί του Γράμματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, αναφερομένου στη συμπλήρωση πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή στην Μεγαλόνησο. Ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον κυπριακό λαό, την οδύνη, αλλά και την αγωνία τους επειδή απέτυχαν όλες οι προσπάθειες ειρηνικής διευθέτησης, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου.

– Αποφάσισε τον ορισμό Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών ως Συνοδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, κατά την επίσκεψη Αυτού στο Κιλκίς, την 21η Ιουνίου 2024, λόγω των εορτασμών των Ελευθερίων της πόλεως. Επίσης, ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο περί των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

– Ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα για την υπογραφή στη Λευκωσία, την 27η Φεβρουαρίου 2024, του Μνημονίου Συνεργασίας για τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος, την οποία και εκπροσώπησε, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Εκκλησίας της Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος.

– Ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, περί της αποφάσεως του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για τη διοργάνωση, τον Οκτώβριο του 2025, Θεολογικού Συνεδρίου με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 1700 ετών από τη σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου. Η Δ.Ι.Σ. έθεσε το Συνέδριο υπό την αιγίδα Αυτής και ενέκρινε τον διορισμό των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής και το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

– Ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, περί της συμμετοχής του Διορθοδόξου Κέντρου, κατόπιν ειδικής προσκλήσεως, ως μοναδικού Εκπροσώπου της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διακεκριμένων Ειδικών κατά του Αντισημιτισμού – The European Practitioners Network against Antisemitism (EPNA), το οποίο αποτελεί φορέα που περιλαμβάνει οργανισμούς από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και πέραν αυτής, και τελεί υπό την αιγίδα και εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

– Αποφάσισε την έκδοση, από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, του εγχειριδίου του Προκαθημένου του Αρμενικού Πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας κ. Αράμ Α’, με τίτλο «Η Αρμενική Εκκλησία», το οποίο μετέφρασε στην ελληνική γλώσσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

– Ενημερώθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Απόστολο, Διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, περί των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας, τα οποία θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

– Ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως για τη διοργάνωση της Η’ Ημερίδος, με σκοπό την ενημέρωση των υπευθύνων Γραφείων Τύπου, καθώς και άλλων προσώπων που ασχολούνται με την επικοινωνία των Ιερών Μητροπόλεων των Περιφερειών Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024.

– Ενέκρινε την πρόταση του Ινστιτούτου Μελέτης Νεοπλασμάτων Πεπτικού (Ι.Μ.ΝΕ.ΠΕ.), να τεθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η Διημερίδα με τίτλο: «Χειρουργική Ογκολογία Πεπτικού και Μεταμοσχεύσεις».

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. κατάρτισε τον Συμπληρωματικό Πίνακα υποψηφίων κληρικών προς εγγραφή στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και Συνοδικών Επιτροπών, καθώς και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Στο διάλειμμα της Συνεδρίας ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Καλαντζής, προσέφεραν στον Μακαριώτατο Πρόεδρο και στα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου το βιβλίο-βοήθημα για τους λειτουργούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, με τίτλο: «Διδάσκοντας την Ιστορία του Πόντου». Το βιβλίο επιμελήθηκαν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου και τον Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., χαρακτήρισε εξαιρετικό και συγκινητικό το βιβλίο περί της Ιστορίας του Ελληνικού Πόντου, το οποίο αποτελεί καρπό αγαστής συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας, τονίζοντας ότι είναι ένα από τα εκπαιδευτικά βιβλία που χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Εξέφρασε δε την ευχή η εκδοτική αυτή προσπάθεια να είναι οδηγός για την έκδοση και άλλων βιβλίων, που θα βοηθούν στη διδασκαλία της Ιστορίας και άλλων τόπων του Ελληνισμού.

Εκ της Δι­αρ­κούς Ιε­ράς Συνόδου

της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μητρόπολη Κέρκυρας: Έθεσε εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές Μπιάγκη και Αυλωνίτη επειδή ψήφισαν για τα ομόφυλα ζευγάρια

Έντονη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ – «Ενέργειες, που στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκκλησίας» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη

IMG_5129

Tη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας η οποία θέτει ουσιαστικά εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ) αλλά και τον Χρήστο Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ) οι οποίοι ψήφισαν «ναι» στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα» αναφέρφει το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας με έμφαση ότι η πολιτεία έχει απαρέγκλιτο καθήκον την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαιρέτως και τη νομοθετική διασφάλιση της ισότητας όλων των πολιτών.

«Ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες και στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων σύμφωνα με το Σύνταγμα, προφανώς και δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκκλησίας» αναφέρει επίσης η Χαριλάου Τρικούπη.

Η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας έγινε γνωστή την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 οπότε πραγματοποιήθηκε η Γενική Ιερατική σύναξη υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Εκεί αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για τους δύο από τους τρεις βουλευτές του νησιού καθώς ο κ. Στέφανος Γκίκας από τη ΝΔ απείχε από τη σχετική ψηφοφορία.

Τους ζητούν να μετανοήσουν!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη εκφράζεται η βαθιά απογοήτευσή της για την στάση που κράτησαν οι δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς όπως σημειώνεται παρότι είχαν ενημερωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με επίσημη επιστολή ότι το νομοσχέδιο αυτό απάδει στις θέσεις και στην πίστη του ορθόδοξου χριστιανού, εντούτοις το υπερψήφισαν.

«Έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα» αναφέρει επίσης η Μητρόπολη και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Για μας λοιπόν αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας… Τους καλούμε να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους. Δηλώνουμε, πάντως, ότι δεν θα τους αποδώσουμε στο εξής καμία τιμή που απορρέει από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις, στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις και λιτανείες και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σκοταδιστική νοοτροπία

Σε ανακοίνωση το γραφείο του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου – Χρήστου Αυλωνίτη, χαρακτηρίζει σκοταδιστική την νοοτροπία της Εκκλησίας της Κέρκυρας.

«Ουδείς, πόσω μάλλον όσοι δεν έχουν σεβαστεί ποικιλοτρόπως τους εθιμικούς κανόνες του νησιού μας, δικαιούται να αποκλείσει οποιονδήποτε από τη συμμετοχή στις πατροπαράδοτες εκδηλώσεις του τόπου μας… Η Παιδεία της Κέρκυρας και ο πολιτισμός της θρησκευτικής της ζωής διαχρονικά δεν χαρακτηρίζονται από αντιλήψεις και πρακτικές που στερούνται της λάμψης και της αγάπης προς τον άνθρωπο» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αυλωνίτης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για να δούμε εδώ οι Μητροπολίτες θα τους έχουν τιμητική θέση στο παραθρονιο; Σωστά αποφάσισαν οι Ιεράρχες εφόσον δεν ακολουθήσατε πιστά τους κανόνες της Ορθοδοξίας και νομιμοποιήσατε την ανωμαλία το αφύσικο τα Σόδομα και τα Γόμορρα τις αγοραπωλησίες παιδιών την κατάργηση της μητρότητας και τόσα άλλα παράλογα δεν έχετε θέση στην Εκκλησία. Γιατί Εκκλησία δεν είναι μόνο ο Ναός αλλά και οι Ιεροί κανόνες της. όχι μόνο φωτό και θεατρινισμούς κοροϊδίας όσο για τα περί αγάπης όλα είναι ανθρώπινα πάθη.

  2. Αν έχει τα γκατς ο Μητσοτάκης, τώρα που δεν υπάρχει ακόμη αντίπαλος

    να προχωρήσει άμεσα σε Διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, όπως συμβαίνει σε ολα τα πολιτισμένα κρατη.

    Και να πληρώνονται οι παπάδες μόνον από όσους δηλώνουν πιστοί, μέσω ειδικής φορόλογισης, όπως κι αλλού.

    Και φυσικά, να ποινικοποιηθεί κάθε ενέργεια της «Εκκλησίας», που αντίκειται στους νόμους του Κράτους ή διαταράσσει την κοινωνική γαλήνη και συνοχή.

    • Στην Κύπρο η εκκλησία είναι ανεξάρτητη απ το κράτος και τα λέει χύμα. Όχι όπως εδώ που δεν τους αφόρισαν ακόμα επίσημα. Βέβαια ο αφορισμός που τους έκατσε ο Αμβρόσιος ισχύει και να δούμε το τέλος τους ποιος θα είναι

      • Η Κύπρος πλήρωσε πανάκριβα την πολιτικοποίηση Ιεραρχών.
        Ο φανατισμός τους είναι εμφανής ακόμη και σήμερα.
        Διαχωρισμός σημαίνει αντικληρικισμός,
        ανεξιθρησκία, θρησκευτικός πλουραλισμός, κατάργηση άρθρων του Συντάγματος που παραπέμπουν σε Χριστιανικό Χαλιφάτο. Σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πλανήτη υπάρχει διαχωρισμός, οι εξαιρεσεις ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ.

  3. Όταν περπατάει, τρικλίζει ,κουνιέται σίγουρα είναι καρπός του Στανά.

  4. Πολεμιε της Εκκλησίας οι παπάδες πληρώνονται από ειδικό ταμείο το ΤΑΚΕ ταμείο αποκατάστασης κληρικών και κάνουν και φορολογική δήλωση. το Σύνταγμα της Ελλάδας στηρίζεται στην Εκκλησία στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαιρέτου Τριάδος. Η Εκκλησία έκανε αγώνες και θυσίες για να είσαι σήμερα εσύ ελεύθερος να την πολεμάς και να μιλάς με ασέβεια.

    • ο Θεός αργεί .αλλά δεν ξεχνά.
      Κανένας απ αυτούς που λες δεν πολεμά την πατρίδα,εσύ την πολεμάς και θά ρθει η σειρά σου.
      Εσύ διαχωρίζεις τα ποίμνια, εσύ είσαι ο σκοταδιστής και εσύ θα πληρώσεις για το μίσος που βγάζεις απέναντι σε πλάσματα.
      Κοίτα τα δικά σου παιδιά να είναι εντάξει και άσε των άλλων.
      Η ΖΩΗ έχει τη δική της σοφία και θα απομονώσει τα απολωλότα πρόβατα.
      Μιλάτε λες και είναι ο κανόνας η ανωμαλία και οι αλλαξοκολιές.
      Στιγματίζεται άδικα ανθρώπους.
      Έχει και άλλα προβλήματα η Κοινωνία μας.
      Μάχαιραν έδωκες,Μάχαιραν θα λάβεις.

      • Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι όσο γίνετε γρηγορότερα να παραδεχτείς ,ότι είναι λάθος ,κ να αναθεωρήσεις τον τρόπο σκέψης σου,γιατί όσο κ να χαϊδεύεις τα αυτιά σου ,όσο κ να δικαιολογείς όλο αυτό ξέρεις στο βάθος της ψυχής σου ότι δεν είναι έτσι .Μπορείς να τα καταφέρεις θέληση μόνο να έχεις .

        • Προσδοκώ Ανάστασιν Νεκρών και Ζωήν του μέλλοντος αιώνων αμηηηηηηηηηήν.
          Ταλιμπάν,υποκριτές.
          Ζείτε στον Κόσμο σας υποκριτές.
          Αύριο είναι η Εορτή του Bacon Άσπιλοι,αμόλυντοι και αγνοί σαλεμένοι..
          Ψευτο-ερμηνείς Των Αγίων Γραφών.
          Μαζεύεστε πολλοί για να αντιδράσετε στα μηνύματα?
          Κοιτάτε αλήθεια τα του Οίκου σας?
          Θα τσικνίσετε κόκκινο κρέας αύριο?

  5. Ένας πρέπει να είναι ο ρόλος της εκκλησίας, να αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους[πλούσιους και φτωχούς,μορφωμένους και αμόρφωτους,καλούς και κακούς,αμαρτωλούς και αναμάρτητους,υγιείς και άρρωστους].Η εκκλησία δεν είναι δικαστήριο,δεν πρέπει να επιβάλλει ποινές δεν πρέπει να κάνει διαχωρισμούς,[ η εκκλησία πρέπει να είναι μια τεράστια αγκαλιά γεμάτη αγάπη, γεμάτη θαλπωρή και καλοσύνη].Ταπεινός και αμαρτωλός χριστιανός…

    • ΑΜΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ. Η εκκλησία και ο Χριστός που είναι η κεφαλή της συγχωρούσαν αλλά την αμαρτία την έλεγαν. Πήγαινε και μη αμάρτανε διότι θα γίνεις τα ίδια και χειρότερα, τυφλός, λεπρός, παράλυτος κτλ. Η εκκλησία και η κεφαλή της που είναι ο Χριστός είναι ΑΓΑΠΗ να δεχτούν τον ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟ αλλά και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ορθοτομούν τον λόγο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Ο Χριστός είπε Εγώ είμί η Αλήθεια και η Ζωή. Αν αρχίσουν να λένε σαν κι εσένα έλα μωρε ας αφήσουμε τα παιδιά να αμαρτάνουν παιδιά είναι. Τα παίρνει ο σατανάς και τα κάνει μια χαψιά. Το κατάλαβες ή να στο ζωγραφίσω?

      • Εγώ κατάλαβα από τη διατριβή σας ότι μπορείς να αμαρτάνεις μια ολόκληρη ζωή και στο τέλος μετανοεις και καρφωτός στον παράδεισο.

        Επίσης, η άποψη σας ότι τα ΑΜΕΑ είναι αποτελέσματα τιμωρίας αμαρτωλών, σε κάνει να φαίνεσαι περισσότερο νεοναζί παρα λογιο, υπερευαίσθητο, της αγάπης, χριστιανό. Νομιζω θα χρειαστείς και μια ζωγραφια, γιατί θα κανείς πως δεν καταλαβαίνεις.

        • και πιστεύει ότι θα τον σώσει όταν θα πάθει κάτι.
          Δεν μιλώ για τους αληθινά σεμνούς και σιωπηλούς πιστούς,αλλά γι αυτούς που χαλάνε τον κόσμο, έκαναν τις παρανομίες τους και πιστεύουν ότι με την μετάνοια θα πάνε Παράδεισο,ενώ δικαιολογούν τις πράξεις τους σαν αμετανόητοι!!!!!!
          Κάτι τέτοιοι γράφουν εδώ μέσα λες και είναι θεόσταλτοι,κριτές των πάντων,αλλά όχι των δικών τους, ενώ στην πρώτη δυσκολία δεν υπολογίζουν την Θεία Δίκη, αλλά τους δαίμονες που τους κυνηγάνε.
          Ο Αρχάγγελος περιμένει, αργεί λίγο, αλλά θυμάται…..

    • Η εκκλησία αγκαλιάζει όλους καλέ μου άνθρωπε ,αυτό που δεν ξέρεις γιατί προφανώς δεν στο δίδαξε η μανούλα σου ,αλλά ούτε κ εσύ έκανες τον κόπο να διαβάσεις τους νόμους του Θεού ,είναι ότι υπάρχουν ΕΝΤΟΛΕς μπορείς να το καταλάβεις ???? διότι χωρίς εντολές δεν θα ήταν θρησκεία !!! Αν όλα ήταν χύμα η αν ι καθένας μας έφτιαχνε την θρησκεία στα μέτρα του κατά όπως τον βολεύει ,δεν θα είχε νόημα ύπαρξης η θρησκεία .Σχολείο δεν πήγες δεν διάβασες ότι δύο φορές κατέστρεψε ο θεός τον κόσμο από την παρά φύση αμαρτία????? ,μια επί Νώε κ η δεύτερη στα Σόδομα ,κ τώρα περίμενε κ την Τρίτη μετά από την ψήφιση του ενετικού νόμου .Αγνοησε. οπρωθυπουργός ,10.00000 λαού για να κάνει το αρρωστημένο χατιρι του φίλου του κ των ομοίων του .Περίμενε κ θα δεις ,ποτέ δεν ξέρω μόνο. !!!!!!!! θα πέση η οργή του Θεού τόσο άσχημα που θα τρομάξουν όλοι .Γραμμένο από τα χέρια του Αγίου Παϊσίου που είχε διορατικό χάρισμα ,αφιερωμένο σε εσάς κ στον δικό σας μικρόκοσμο .

      • Κοίταξε μην πέσει πάνω σου η Οργή Θεού και ψάχνεσαι ..τι φταίει.

        Κοιτάτε τα χάλια σας και άστε τους άλλους.

    • Βλακεντιε, η ΕΚΚΛΗΣΙΑ δεχεται οσους ΜΕΤΑΝΟΟΥΝ.
      Εσυ πως τα βλεπεις δικο σου θεμα.
      Ταπεινε!!! και ΑΣΧΕΤΕ χριστιανε…

    • Ακριβώς έτσι είναι φίλε / φίλη. Μην σε επηρεάζουν οι «σχολιαστές» τρολ, της όποιας παραχριστιανικής Σέχτας, που έχουν αλώσει διάφορους ιστότοπους (πολλοί είναι υποκινούμενοι από συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα… ).
      Μας έχουν κάνει να ακούμε χριστιανισμό και να ξερνάμε.
      Αλλά αυτοί είναι σε πλάνη. Και θα το βρουν μπροστά τους ( ήδη μέσα τους κυριαρχεί η έπαρση , το μίσος και το σκοτάδι ).
      Μείνε όπως είσαι!

    • Ηλίθιε ανώνυμε. εάν είχες μια στάλα γνώσης της τότε εποχής θα ντρεπόσουν για αυτά που λες για τον Χριστό.

  6. Εσύ ειδωλολάτρη Δωδεκάθειστη να πας να ζήσεις στη σπηλιά του Ολύμπου. Ο Χριστιανισμός είναι η Θρησκεία της αγάπης και της ηθικής πλεύσης του ανθρώπου.Αν υπάρχουν εξαιρέσεις απίστων όπως εσύ και ανήθικων και παραβατικων ατόμων και εγκληματιών δεν σου φταίει η Θρησκεία.

  7. Έχω μια Απορια.Πρεπει να είναι όλοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι;Αν καποιος δεν είναι τι τον ενδιαφέρει τι λέει η εκκλησία;Κάποιοι έχουν διαλέξει μια ζωή αλλιώτικη ,μακριά από την εκκλησία μας.Τι πρέπει να γίνει;Να τους εκτελέσουμε όπως έκαναν στο μεσαίωνα η ακόμα και σήμερα οι φανατικοί μουσουλμάνοι;Αυτός είναι ο στόχος;Υπάρχουν και άλλοι που πιστεύουν στο Χριστό χωρίς να θέλουν διαμεσολαβητή τους παπάδες.Με αυτούς τι γίνεται;Να τους δέσουμε να τους πάμε στην εκκλησία;Η εκκλησία μας έδειχνε πάντα το σωστό δρόμο.Δεν πίεσε κανέναν ποτέ με το ζόρι.Υπαρχει και το άλλο που όλοι το ξέρουμε και δεν το ομόλογα με.Ειναι όλοι οι ιερωμένοι άγιοι;Μόνο εγώ έχω ακούσει για παπάδες ,παιδεραστές η δεσποτάδες gay;Έχετε ακούσει ποτέ η εκκλησία να διώξει κάποιον δεσπότη επειδή είναι gay;Τέλος ότι απόφαση πάρει η εκκλησία αφορά τους πιστούς της,οι άλλοι δεν δίνουν μια για τι τι λέει.

  8. Οποτε τζάμπα φασαρία και μόνο κακό κάνει ο λόγος των δεσποτάδες στην ίδια την εκκλησία.Εκτος αν η ίδια θέλει διαχωρισμό από το κράτος,όπως είναι όλες οι εκκλησίες σε όλο το κόσμο η απλά θέλει να γίνει εκλογικό κέντρο του Βελόπουλου και της Νίκης.Αυτο θέλει;

  9. Απάτη άνω του 1,3 εκατ. ευρώ σε βάρος πιστών από νυν και πρώην ιερείς.

    Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό στη χώρα μας.
    Μα πού πάμε;

  10. «Η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να «θέσει εκτός Εκκλησίας» βουλευτές για την άποψη που εξέφρασαν, είναι ενέργεια σκοταδιστικού και μεσαιωνικού χαρακτήρα.

    Το ελάχιστο, που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι ο συνταγματικός διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας τον οποίο επανειλημμένα έχει προτείνει το ΚΚΕ κι αρνούνται τα άλλα κόμματα, ανάμεσα τους και εκείνα που επικαλούνται σήμερα εκ του ασφαλούς αυτό το υπερώριμο αίτημα».

  11. Πονάει η αλήθεια. Όπως πόνσε και ο πλούσιος νέος όταν του είπε ο Χριστός αφού τα κανες όλα πούλησε τα υπάρχοντα σου και ακολούθα με. Τώρα κι εσείς δεν πουλάτε την φουστιά και περιμένετε αγκαλίτσες και αγαπούλες με το σατανά

  12. Η μόνη αλήθεια είναι ότι έχετε ξεφτιλίσει τον Χριστιανισμό σε τέτοιο βαθμό, που κολαζετε και απομακρύνετε και τους αληθινούς Χριστιανούς. Η Χρυση Αυγή – η Νίκη – κι ο Βελόπουλος και άλλοι Ταλιμπάν, πρέπει να σας πληρώνουν καλά για να τρολαρετε. Αν πάλι είστε αιρετικοί, θρησκόληπτοι ή ναζί ιερωμένοι ή -ακόμη χειρότερα- ναζί Αγιορείτες μοναχοί, που αντί ταπείνωσης, μετανοίας και αγάπης, καβαλησατε το καλάμι, να σημάνει συναγερμός για τους υπολοίπους: ο Σατανάς εγκαταστάθηκε κανονικότατα στον Οίκο του Θεού ( όχι ότι δεν το ξέραμε δηλαδή..)..
    Φυσικά , δεν αποκλείεται να είστε και ψυχοπαθεις. Το εκπέμπετε με κάθε σας λέξη, οτι δεν έχετε την παραμικρή σχέση με τον Θεό. Σας έχουμε πάρει χαμπάρι ολους. Κι οταν λέμε ολους, εννοούμε ΟΛΟΥΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ