Έχασε η εκκλησία που δεν συμφώνησε με τον εκφυλισμό των ανθρώπινων σχέσεων; Γέμισαν τα ψυχιατρεία, εκτινάχθηκε η εγκληματικότητα

2
4574

«Συνευδοκούντες;». Θα συμφωνήσουμε, με άλλα λόγια, θα συναινέσουμε ως Εκκλησία, και θα επικροτήσουμε ένα Νομοσχέδιο, ωσάν αυτό που νομιμοποιεί τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων, που ανατρέπει όχι απλώς τα όρια της φύσεως, αλλά τα όρια που έχουν τεθεί προαιωνίως απ’ τον ίδιο τον Θεό, ο οποίος «εποίησεν άρσεν και θήλυ» ώστε δια της ενώσεώς τους να υλοποιείται η εντολή του Θεού «αυξάνεσθε και πληθύνεστε και κατακυριεύσατε της γης»; Διότι, ναι μεν είναι μεγάλη η αμαρτία όσων κυριαρχούνται από το πάθος της ομοφυλοφιλίας, τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, αλλά είναι μεγαλύτερο το αμάρτημα όσων συνευδοκούν στο να νομιμοποιείται η ομοφυλοφιλία δια του σχετικού Νομοσχεδίου, που ήδη κατατέθηκε προς ψήφιση στην Βουλή.
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στάθηκε ιδιαιτέρως σ’ ένα χωρίο απ’ την προς Ρωμαίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου όπου, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται:
«Στην θέση της αλήθειας οι άνθρωποι έβαλαν το ψέμα και λάτρεψαν την κτίση αντί του Κτίστη. Παρέδωσε λοιπόν ο Θεός τους ανθρώπους σε επαίσχυντα πάθη. Οι γυναίκες αντικατέστησαν τις φυσικές σχέσεις με αφύσικες. Το ίδιο και οι άνδρες, άφησαν την φυσική σχέση με την γυναίκα και φλογίστηκαν με σφοδρό πάθος ο ένας για τον άλλο, διαπράττοντας ασχήμιες αρσενικοί με αρσενικούς, πληρώνοντας έτσι με το ίδιο το σώμα τους το τίμημα που ταίριαζε στην πλάνη τους… Όσοι έτσι συμπεριφέρονται είναι καταδικασμένοι σε αιώνιο θάνατο και μαζί μ’ αυτούς, και όσοι επιδοκιμάζουν – συνευδοκούν – όσους βλέπουν έτσι να συμπεριφέρονται…».
Ο λόγος του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, τον οποίο και παρουσίασε στο πολυπληθές ακροατήριο, με εμπνευσμένη προσλαλιά ο οικείος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, επί μία και πλέον ώρα, καθήλωσε τον κόσμο που, με την παρουσία του, εξέφρασε την αποδοκιμασία του στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο. Τούτες τις μέρες μάλιστα που το Νομοσχέδιο συζητείται στις επιτροπές της Βουλής και καλούνται, κατά τα ειωθότα, να τοποθετηθούν διάφοροι φορείς της κοινωνίας, αρνήθηκαν, όπως αποκάλυψε ο κ. Ιερώνυμος, οι κυβερνώντες να δώσουν βήμα για να εκφράσουν τις απόψεις τους τόσο στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους όσο και στην Εκκλησία της Ελλάδος. Ο καθείς, εν προκειμένω, ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

Έχασε η εκκλησία που δεν συμφώνησε με τον εκφυλισμό των ανθρώπινων σχέσεων; Γέμισαν τα ψυχιατρεία, εκτινάχθηκε η εγκληματικότητα, οι συζυγοκτονίες.

Οι πολιτικοί γάμοι γίναν περισσότεροι στα χαρτιά όπως τα πλαστά διαζύγια για να κόψουν μεταθέσεις κλπ.

Εν κατακλείδι, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως είναι χρέος της Εκκλησίας να εκφράζει όχι απλώς τις απόψεις της, αλλά τον Λόγο της, όπως αυτός είναι καταγεγραμμένος στην Αγία Γραφή, στην διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και στην Παράδοση της Εκκλησίας, έστω κι αν ο Λόγος της και η Αλήθεια της πονάνε… Γιατί η Εκκλησία είναι ο Χριστός παρατεινόμενος στους αιώνες… Και ο Χριστός «χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας…».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμφανίστηκε σε δημοτικό σχολείο της περιοχής των Αθηνών και προσπάθησε να πείσει μωρά παιδιά του δημοτικού, τα οποία δεν έχουν κάνει τις κατάλληλες ποιοτικές αλλαγές στην προσωπικότητα τους, να ξεχάσουν τις λέξεις «πατέρας» και «μητέρα» και να τις αντικαταστήσουν με τις λέξεις «γονέας 1» και «γονέας 2» .

    • Νομίζω ότι ο αποκεφαλισμένος πατέρας από τον γιο του μέσα στην παραδοσιακή οικογένεια, δε θα είχε πρόβλημα να ονομαζόταν γονέας 1 ή 2, αν ήταν ακόμα ζωντανός. Ούτε και η βιασμένη και έγκυος κόρη από τον χριστιανό πατέρα της θα είχε πρόβλημα να τον αποκαλούσε γονέα 1 ή 2, αρκεί να μην ήταν το τέρας που μάθαμε. Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε τις προτεραιότητές σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ