Κυριακή ΙΣΤ΄ Ματθαίου –παραβολή των Ταλάντων, εορτή Αγίου Βλασίου ο Σεβασμιώτατος στον ΙΝ Γενεσίου Θεοτόκου Καρδάμαινας

2
7851


Κυριακή ΙΣΤ΄ Ματθαίου –παραβολή των Ταλάντων, εορτή Αγίου Βλασίου επισκόπου Σεβαστείας, εύρεση ιερού λειψάνου Προφήτου Ζαχαρία και ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας λειτουργίας στον ΙΝ Γενεσίου Θεοτόκου Καρδάμαινας με συλλειτουργό τον π. Αντώνιο Κασιώτη, συμπροσευχομένου και του π. Ιωάννη Περαντωνάκη.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών: Σεβαστιανός Παναγιώτου, Γιάννης Γιωργαλλής, Ευάγγελος Παλούμπης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Καρδάμαινας Γιώργος Ψύρης, ο Άρχων του Πατριαρχείου και πρ. Δήμαρχος Θεοδόσης Βαρκάς, ο Νίκος Πόγιας, ο Μανώλης Χατζηάμαλλος, ο Νίκος Ιερομνήμων και πολλοί προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να πάει χαμένη η χάρη που έχουμε δεχθεί όλη μας από τον Θεό μαζί με τις προτροπές του Αποστόλου Παύλου στο Αποστολικό ανάγνωσμα για εντιμότητα, γνώση της αλήθειας, ανεκτικότητα, καλοσύνη, φώτιση του Αγίου Πνεύματος, αγάπη ανυπόκριτη και κήρυγμα για την αλήθεια με την δύναμη του Αγίου Θεού ως όπλα σωτηρίας. Και όπως τονίζει χαρακτηριστικά το αποστολικό ανάγνωσμα: «Δοκιμάζουμε δόξα καί ἀτίμωση, δυσφήμηση καί ἔπαινο· μᾶς θεωροῦν λαοπλάνους, καί ὅμως λέμε τήν ἀλήθεια· μᾶς ἀγνοοῦν καί ὅμως γινόμαστε γνωστοί· φτάνουμε στό θάνατο, καί νά πού ζοῦμε· μᾶς βασανίζουν, ἀλλά δέν πεθαίνουμε· μᾶς προξενοῦν στενοχώριες καί ὅμως πάντοτε χαιρόμαστε· εἴμαστε φτωχοί, κάνουμε ὅμως πολλούς νά πλουτίσουν· τίποτα δέν ἔχουμε καί τά πάντα κατέχουμε».

Ευάγγελος Παλούμπης ο νεαρός ιεροψάλτης στην Καρδάμαινα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαρισματικος ο μικρος ιεροψαλτης!!!Με συγκινησε πολυ για την πνευματικοτητα του αν και πολυ μικρος!!!Υπερηφανοι γονεις ,να το χαιρεστε!!!!Αξιος!!!

  2. Αγγελική μου συγχαρητήρια για το Βαγγέλη σου. Να τον χαίρεσαι και να τον δεις όπως επιθυμείς!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ