Επέτειος 57 χρόνων Ιερωσύνης για το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κκ Παΐσιο

0
4803

Ημέρα επετειακή η σημερινή για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. 

Ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους,  Πολιούχου της ιδιαιτέρας πατρίδας του, του Ληξουρίου της Κεφαλονιάς, χειροτονήθηκε διάκονος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος,  από τον μακαριστό Γέροντά του, Μητροπολίτη Ρόδου Σπυρίδωνα Συνοδινό, τον Κεφαλλήνα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Ρόδου.

Ήταν το έτος 1967. Ο εικοσιτριάχρονος  Παναγιώτης, που είχε φύγει από το Ιόνιο, από την πατρική γη της Κεφαλονιάς,   δεκατεσσάρων χρονών με προορισμό τον Πειραιά και από εκεί  στην άλλη εσχατιά,   στο Αιγαίο, στην Ιερά Νήσο Πάτμο, για να εγγραφεί στην Πατμιάδα Σχολή, έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης στη Ρόδο, που τόσο πολύ αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ.

Σήμερα, συμπληρώνει αισίως 57 χρόνια Ιερωσύνης, εκ των οποίων 19 ως Ποιμενάρχης μας. Μια πορεία ζωής θυσιαστικής, προσφοράς προς τον Άνθρωπο, προς την Δωδεκάνησο, που έγινε η δεύτερη πατρίδα του. Μια πορεία αφοσίωσης προς το Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μια πορεία προσφοράς στα Γράμματα ως Καθηγητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου. Μια πορεία ακηλίδωτη, που τίμησε το Σχήμα του και η Μητέρα Εκκλησία επαξίως τον ανέδειξε Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Ευχόμαστε ο Κύριος της Δόξης δια Πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων Σάββα του εν Καλύμνω, Άνθιμου του εν Αστυπαλαία, Ιωνά του Λερίου, Γαβρηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος της εν Λέρω, Γερασίμου του εν Κεφαλληνία και Παναγή- Παϊσίου Μπασιά να του δίνει Χρόνια πολλά, υγιή, όλβια, πολύκαρπα και καλλίκαρπα.

ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΛΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ, ΥΠΕΡΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΟΥ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΜΩΝ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ  ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ!

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ