Εορτή Τριών Ιεραρχών τότε και τώρα- Γιώργος Σακέλλης Πρόεδρος του συλλόγου Ιεροψαλτών Κω

1
4089

Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv με τον Γιώργο Βενέρη μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κω «Άγιος Ιωάννης ο Ναύκληρος» Γιώργος Σακέλλης. Με αφορμή την σημερινή ημέρα μνήμη των Τριών Ιεραρχών – εορτή της Παιδείας ο Κύριος Σακέλλης τόνισε ότι τα παιδιά δεν ενημερώνονται πλήρως όπως τα παλιότερα χρόνια που οι καθηγητές και δάσκαλοι πήγαιναν από το βράδυ στον εσπερινό στην εκκλησία και την άλλη μέρα όλα τα παιδιά πήγαιναν στην εκκλησία για να μάθουν με λεπτομέρεια για τους Τρείς Ιεράρχες.

«Η κατάσταση σήμερα είναι απογοητευτική και σιγά σιγά χάνονται όλα αυτά που είχαμε εμείς οι παλιότεροι».

Η αργία τις ημέρας των Ιεραρχών έχει παρεξηγηθεί και δεν πηγαίνουν στην εκκλησία ούτε οι καθηγητές και ούτε τα παιδιά απλά αναφέρονται μόνο στην πρώτη ώρα και μετά συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματα τους. Πρέπει οι καθηγητές αλλά και οι γονείς να μιλάνε στα παιδιά διότι έχουν όρεξη να μάθουν ότι όμορφο και ωραίο τους λέμε που έχουν να κάνουν μα τις παραδόσεις μας.» αναφέρει ο Κύριος Σακέλλης που ήταν εκπαιδευτικός στο 1ο Γυμνάσιο Κω.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο Σύλλογο ιεροψαλτών Κω «ο Άγιος Ιωάννης ο Ναύκληρος» όπου ο ίδιος ακούραστος παραδίδει μαθήματα κανονικά κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6 με 7 το απόγευμα, δωρεάν, στα γραφεία δίπλα στον ΙΝ του Αγίου Νικολάου επί της οδού Κοραή.

Επεσήμανε στην συνέχεια ο Κύριος Σακέλλης ότι χρειάζονται να έρθουν νέοι διότι οι μεγάλοι σιγά σιγά θα φύγουν από την ζωή και πρέπει οι νέοι να καλύψουν τις ανάγκες που είναι πολλές σε κάθε ενορία τέλος μίλησε για την βοήθεια του Σεβασμιότατου Ναθαναήλ σε όλα αυτά τα χρόνια και ότι έχουν ανάγκη είναι πάντα δίπλα τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ