Θα ανέβει στην Παναγία Τσαμπίκα 100 φορές σε μία ημέρα για να εκπληρώσει το τάμα του!

0
6926

Ο Άγγλος, Ben Moorhouse, για να εκπληρώσει το τάμα του

Με μία νέα πρόκληση επιστρέφει την επόμενη χρονιά στο νησί μας ο Ben Moorhouse και η σύντροφός του Gaynor Thompson από την Αγγλία που έγιναν γνωστοί διασχίζοντας μεγάλες αποστάσεις στο νησί της Ρόδου αρχικά στη μνήμη του συμπατριώτη τους αθλητή του ράγκμπι Steve Prescott που πέθανε σε νεαρή ηλικία από καρκίνο .

Αυτή τη φορά, ο Ben στις 17 Αυγούστου θα προσπαθήσει ν’ ανέβει στο μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας (Ψηλής) 100 φορές μέσα σε μία μέρα, ως την εκπλήρωση του τάματος που έκανε το ζευγάρι από την Αγγλία για να αποκτήσει ένα δεύτερο παιδί μιας και το πρώτο πέθανε μόλις δύο εβδομάδες προτού έρθει στη ζωή.

Ο Ben και η Gaynor έχασαν τον Οκτώβριο του 2018 το πρώτο τους παιδί, ένα κορίτσι πριν ακόμα αυτό γεννηθεί. Την ονόμασαν Καλλιπάτειρα και μέχρι σήμερα τιμούν τη μνήμη της, ενώ συνέχισαν την προσπάθεια για ν’ αποκτήσουν και άλλο προσευχόμενοι στην Παναγία Τσαμπίκα, κάτι που έγινε πραγματικότητα και σήμερα έχουν έναν γιο τον Απόλλωνα, ο οποίος είναι 3 ετών.

«Τον Αύγουστο του 2024 θα επιστρέψω στη Ρόδο, το νησί που αποκαλώ δεύτερο σπίτι μου. Στις 17 Αυγούστου θ’ ανέβω προς το μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας 100 φορές σε μία μέρα.

Θα το κάνω αυτό για να τιμήσω τη μνήμη της κόρης μου Καλλιπάτειρας, η οποία πέθανε το 2018 και για να μεταφέρω το μήνυμα για μία ακόμα φορά ότι και οι πατεράδες αισθάνονται πόνο επίσης, όταν πεθαίνουν τα παιδιά τους.

Κάθε μέρα στη μεγάλη Βρετανία 8 παιδιά πεθαίνουν πριν γεννηθούν και τα περισσότερα περιστατικά θα μπορούσαν να σωθούν. Έτσι και η κόρη μου θα έπρεπε να είναι εδώ και η οικογένειά μας την αγαπά πολύ. Τώρα είμαι η φωνή της και ως πατέρας της θα την κάνω υπερήφανη.

Θα συγκεντρώσω χρήματα για την πρόκληση αυτή που θα πάνε στον γιατρό Alex Heazell και στην ομάδα του στο Μάντσεστερ οι οποίοι βοήθησαν το γιο μας Απόλλωνα να γεννηθεί ζωντανός τον Μάιο του 2020.

Ο γιατρός και η ομάδα του καινοτομούν στο να σώζουν τις ζωές των μωρών. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Kallipateira Moorhouse Foundation υποστηρίζει το γιατρό και την ομάδα του στο Μάντσεστερ και αυτή είναι η κληρονομιά από την Καλλιπάτειρα», δήλωσε στη «Ροδιακή».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ben περπάτησε όλο το νησί μας τον Αύγουστο του 2021 διανύοντας 242 χλμ σε 42 ώρες χωρίς ύπνο στη μνήμη της κόρης του, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια σκεφτόταν, όπως λέει ο ίδιος, συνεχώς να κάνει την ανάβαση για το μοναστήρι Τσαμπίκας, κάτι που τώρα θα γίνει πραγματικότητα.

«Τον Αύγουστο του 2019 εγώ και η Gaynor επισκεφθήκαμε το μοναστήρι και προσευχηθήκαμε στην Παναγία για να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ένα παιδί, αγόρι ή κορίτσι, αδερφάκι για την Καλλιπάτειρα.

Τον Οκτώβριο του 2019 μάθαμε για την εγκυμοσύνη στον γιο μας Απόλλωνα, ο οποίος γεννήθηκε την περίοδο της πανδημίας τον Μάιο του 2020. Ο Απόλλωνας είναι ένα δώρο και ένα πραγματικό θαύμα της ζωής», αναφέρει ο Ben και συνεχίζει λέγοντας τα εξής:

«Στη Μεγάλη Βρετανία θα δώσω μεγάλη δημοσιότητα στη Ρόδο και το γεγονός αυτό κι ελπίζω η πρόκλησή μου να φέρει νέους επισκέπτες στο νησί. Σκέφτομαι τη Ρόδο καθημερινά, αγαπώ τους ανθρώπους και μάλιστα όταν βρίσκομαι στο νησί νιώθω… ζωντανός.

Ανυπομονώ να προχωρήσω σε αυτή την πρόκληση. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον φίλο μου Γιάννη Φλεβάρη για όσα κάνει για τη Ρόδο και τους ανθρώπους της. Είμαι υπερήφανος που είναι φίλος μου.

Ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει επισκεπτόμενος την εξής ιστοσελίδα www.justgiving.com/page/kmf2024».

πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ