Ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Στυλιανού της οικογένειας Κίννα-Σώκιαλη με τον Σεβασμιώτατο στο Ζηπάρι

0
24129


Ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος του προστάτη των παιδιών, εψάλη απόψε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ναθαναήλ στο φερώνυμο Ιερό εξωκκλήσιο της οικογένειας Κίννα – Σώκιαλη στο Ζηπάρι.

Τον εσπερινό τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος  π. Ιωάννης.

Έψαλε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη Μιχάλη Ανδρέου, Γιάννης Βαμβακάς, Βαγγέλης Κίννας και Γ. Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Πυλίου Νεκτάριος Χατζησεβαστός  και πολλοί προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον αξιοθαύμαστο και ασκητικό βίο του Αγίου Στυλιανού που κατόρθωσε με τη Θεία Χάρη να ελκύσει πλήθος κόσμου κοντά του, αλλά και στην ιδιαίτερη αγάπη που είχε και έχει στα άρρωστα παιδιά, τα οποία έκανε καλά με τις προσευχές του με πάμπολλα θαύματα μέχρι σήμερα.

Ο άνθρωπος έχει παιδική ψυχή και έχει ανάγκη να ζητά την βοήθεια των Αγίων, όπως ο Άγιος Στυλιανός που είχε υπερβολική αγάπη στα παιδιά για να θεραπεύσει με τη μεσιτεία τους τις ψυχικές και τις σωματικές του ασθένειες.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια  εκπαιδευτικού κ. Αικατερίνης Σώκιαλη, μνημονεύοντας τον αείμνηστο σύζυγό της Κωνσταντίνο οι οποίοι έχτισαν και αφιέρωσαν το ιερό αυτό εξωκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού στην ενορία Αναλήψεως Ζηπαρίου και μέσω αυτής στην Ιερά Μητρόπολη.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική προσφορά της κ. Σώκιαλη ως εκπαιδευτικού και στην επιρροή που είχε σε πολλούς μαθητές της, οι οποίοι της εκφράζουν πάντα με κάθε τρόπο την αγάπη τους, αλλά και στο πόσο επηρέασε και τον ίδιο προσωπικά στα μαθητικά του χρόνια.

Από την πλευρά της η κ. Σώκιαλη ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο και τον γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη όπως  και όλους τους παριστάμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Αγίου Στυλιανού και τόνισε ότι δεν ξεχνά ποτέ πως όταν ο Σεβασμιώτατος ήταν μαθητής προθυμοποιούνταν και μετέφερε ο ίδιος πράγματα για τους γονείς και την οικογένειά της στην Αντιμάχεια.

Παρόντες ήταν αρκετοί προσκυνητές, στους οποίους -όπως κάθε χρόνο- υπήρξε θερμή φιλοξενία στο παρακείμενο σπίτι αρχονταρίκι της οικογένειας και προσφέρθηκαν διάφορα νηστίσιμα κεράσματα.

Βιογραφία

Ἀσκήσεως πέπτωκεν ὁ στερρὸς στῦλος.
Στυλιανὸς γὰρ τὸν βίον καταστρέφει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ