Ο εσπερινός της εορτής της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης με τον Σεβασμιώτατο στο ξεν. «Αχιλλέας» στο Μαστιχάρι

0
12751


Ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής  Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης εψάλη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μητροπολίτου κ. Ναθαναήλ από τον Γενικό Αρχιερατικό, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη και τον εφημέριο Ευαγγελιστρίας Μαστιχαρίου π. Νικόλαο Γρύλλη στο φερώνυμο εκκλησάκι εντός του ξενοδοχείου «Αχιλλέας» του Ομίλου «Κουλλιάς» στο Μαστιχάρι.

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες  Ηλίας Σαράγιας, Γιώργος Μιαούδης και Φίλιππος Σαρρής.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης τονίζοντας τη σημασία που έχει η χαρά όχι μόνο να δεχόμαστε τις ευεργεσίες του Θεού δοξολογώντας τον, αλλά και να τις μοιραζόμαστε με τους συνανθρώπους μας για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Ευχαρίστησε επίσης θερμά την οικογένεια και  τον Όμιλο «Κουλλιά» για αυτό το όμορφο εκκλησάκι και τη φροντίδα του, καθώς και για τη ζεστή φιλοξενία, όπως και όλους τους προσκυνητές για την παρουσία τους.

Eις την Σοφίαν.
Eυφραίνεται νυν ως Δαβίδ ψάλλων λέγει,
Mήτηρ κατ’ ευχάς η Σοφία εν τέκνοις.

Eις την Πίστιν, Eλπίδα και Aγάπην.
Τῇ πρὸς σὲ πίστει Πίστις, Ἐλπίς, Ἀγάπη,
Αἱ τρεῖς, Τριάς, κλίνουσιν αὐχένας ξίφει.

Ἑβδομάτῃ δεκάτῃ Ἀγάπην τάμον, Ἐλπίδα, Πίστιν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ