Ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας | Γράφει η κ. Αικατερίνη Σώκιαλη – Κίννα

2
14569

Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΊΟΥ ΜΑΣ
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της οικουμένης
Σταύρος η ωραιότης της εκκλησίας
Σταύρος βασιλέων το κραταίωμα
Σταύρος πιστών το στήριγμα.
Αυτό θα μας θυμίσει η Αγία μας Εκκλησία την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα νηστείας,Ημέρα Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας, που θεωρείται ως δεύτερη Μεγάλη Παρασκευή.

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός με την Σταυρική Του θυσία αγίασε τον ίδιο Τίμιο Σταύρο και τον μετέτρεψε από σύμβολο κατάρας και καταδίκης, σε σύμβολο λύτρωσης, χαράς και ευλογιας. Πέθανε επάνω στον Σταύρο για να ζήσουμε εμείς. Μας άνοιξε τις πύλες του παραδείσου. Μας έκανε παιδιά του Θεού. Νέκρωσε τον θάνατο. Τρανή απόδειξη της άπειρης αγάπη Του, <πού πάντας ανθρώπους θέλει σωθηναι και εις επίγνωσιν της αλήθειας ελθειν>.

Θλιβερό πού στην εποχή μας δυστυχώς ο Σταυρός πολεμείται. Στην άντισταυρικη μανία της εποχής μας, ας προσκολληθούμε στον Σταυρό του Χριστού μας, να τον κρατήσουμε υψωμένο, στην ζωή μας και στην πατρίδα μας.

Τι θα απαντούσαμε σε κάποιες αμαρτωλές φωνές; παντού πόλεμοι, αδικίες, φόνοι,
εγκλήματα, επιδημίες, πυρκαγιές, πλημμύρες. Πού είναι ο Θεός; Αδιαφορεί; Κοιμάται; πέθανε όπως κάποιοι ανόητοι Άθεοι διακηρύσσουν;

Όχι φοβερό και να το σκέφτεται κανείς! Ο Θεός μακροθυμεί. Περιμένει. Φαινομενική
είναι η αδιαφορία Του. Μήπως άραγε κοιμάται η κοινωνία μας τον ύπνο τον βαθύ της αμαρτίας;

Περιμένει λοιπόν να Του φωνάξουμε. Περιμένει να ομολογήσουμε την απιστία μας και να του πούμε :< Κύριε μαράθηκε η πίστη μας, τα πάθη μας αγρίεψαν, βυθιστήκαμε στην διαφθορά, μας αλυσοδένουν οι άνομες επιθυμίες μας, πέφτουμε στην άβυσσο. Κύριε μην αποστρέψεις το πρόσωπό Σου. Άπλωσε το χέρι Σου, πιάσε μας, σώσε μας.

Και ο κύριος της αγάπης και της δικαιοσύνης πάλι κοντά μας θα ναι. Ουράνιε πατέρα μας, αξίωσε μας να προσκυνούμε τον Σταυρό Σου με καθαρή καρδιά.

Χρόνια Πολλά
Με εκτίμηση
Αικατερίνη Σώκιαλη Κιννα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπημενη μου καθηγητρια να εισαι παντα καλα .Τα λογια σας παντα μου θυμιζουν τα μαθητικα χρονια που συμβουλευατε πσντα με αγαπη τα παιδια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ