Με λαμπρότητα μεγαλοπρέπεια και μεγάλο αριθμό προσκυνητών ο εορτασμός και η πάνδημη λιτάνευση της εικόνας του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Καρδάμαινα

0
27169
Συνεργάτης aegeanews.


Με τη δέουσα επισημότητα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με μεγάλο αριθμό προσκυνητών για άλλη μια χρονιά εψάλη ο πανηγυρικός εσπερινός του Γενεσίου της Θεοτόκου και πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στην Παναγία στην Καρδάμαινα, που αποτελεί ορόσημο της λατρευτικής μας παράδοσης για το μήνα Σεπτέμβριο.

Στον εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ  πλαισιωμένος από τον επί πολλά χρόνια εφημέριο Καρδάμαινας και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ηρακλειδών Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Περαντωνάκη, τους Παναοσιολογιώτατους Αρχιμανδρίτες π. Σοφρώνιο και π. Διονύσιο, τον π. Αντώνιο Κασιώτη που εκτελεί χρέη εφημεριου, τον π. Νικόλαο Γρύλλη, τον π. Ηλία Καμπάκη, τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά και τον π. Βαγιανό Ιωάννη Κώστογλου

Τους ύμνους απέδωσε με μεγαλοπρέπεια χορός ιεροψαλτών με τον Πρωτοψάλτη Καθηγητή Γιώργο Σακέλλη, μαζί με τον μικρό Ευάγγελο Παλούμπη και τους ιεροψάλτες:  Σάββα Παναγιώτου,  Γιώργο Μιαούδη κ.α.

Παρουσία σύσσωμων των τοπικών αρχών, του κ. Γαϊτάνου και πλήθος προσκυνητών.

Ακολούθησε η πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Γενεσίου της Θεοτόκου στους δρόμους της Καρδάμαινας με τις δέουσες τιμές συνοδεία της Φιλαρμονικής Ηρακλειδών υπό την διεύθυνση του κ. Νίκου Γκαναβούρα.

Το πρωί εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε με λαμπρότητα η Αρχιερατική Θεία λειτουργία της εορτής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ