Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 ΙΑ’ Ματθαίου ο Σεβασμιώτατος στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης Κω που πανηγυρίζει την Τετάρτη

0
4120


Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 ΙΑ’ Ματθαίου παραβολή των μυρίων ταλάντων, μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτή Προφήτη Σαμουήλ και Αγίου Λουκίου του Βουλευτή και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας λειτουργίας στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης Κω που πανηγυρίζει την Τετάρτη, με συλλειτουργό τον εφημέριο του ΙΝ Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Χάσικο.

Στον χορό των Ιεροψαλτών ήταν ο Πρωτοψάλτης Χρήστος Ψωμιάδης εκ Πτολεμαΐδος (είχε υπηρετήσει και παλαιότερα στην Κω ως εκπαιδευτικός και είχε κοσμήσει ξανά το συγκεκριμένο αναλόγιο) ο οποίος συνέψαλλε με τον Πρωτοψάλτη του ιερού ναού, Γιώργο Ελένη.

Η παραβολή των μυρίων ταλάντων ή του κακού δούλου

Πολλές φορές οι άνθρωποι αναρωτιόμαστε, πώς θα μας κρίνει ο Θεός; Θα μας συγχωρέσει; Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ο Κύριος, αφού είπε στους μαθητές ότι, όλους πρέπει να τους συγχωρούμε και πάλι και πολλάκις, δίνει ένα ακόμη μέτρο. Όπως θα συγχωρέσουμε τους αδελφούς μας, έτσι θα μας συγχωρέσει κι ο Θεός.

Ο δούλος που δεν συγχωρούσε τον σύνδουλό του, καταδικάστηκε από τον Θεό.
Ο Θεός είναι έτοιμος να μας συγχωρέσει, αλλά θέλει πρώτα να χωρέσουμε εμείς μέσα μας, όποιον μας έβλαψε, μας συκοφάντησε, στάθηκε απέναντί μας.
Η δική μας συγχώρεση στους άλλους, εξασφαλίζει και τη συγχώρεση του Θεού σε μας.

Έτσι θέλει ο Θεός να είμαστε απέναντί Του. Συγχωρώντας τους αδελφούς μας!

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ