Ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα στο Μαστιχάρι

6
13173
Συνεργάτης aegeanews.


Μέσα σε πευκόφυτο και ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον και με την προσέλευση πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονα στο Μαστιχάρι.

Τον εσπερινό τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσυιος Παριάρος και ο π. Νικόλαος Γρύλλης, ενώ τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες Ηλίας Σαράγιας, Γιάννης Πεταλάς, Βασίλης Συνεσίου, Ηλίας Διακαντώνης και Γιώργος Μαστορόπουλος.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος και Επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης με συνεργάτες του και πλήθος προσκυνητών.

Κτήτορες του ναού είναι ο γνωστός καλλιτέχνης Δημήτρης Πέτρου και ο αδερφός του Κυριάκος οι οποίοι με απλοχεριά και ξεχωριστή φροντίδα πρόσφεραν τα πάντα σε αφθονία.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΕΤΡΟΥ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΠΙΤΤΑΡΙΔΙΑ ΛΟΓΩ ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΤΑ ΠΙΤΤΑΡΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΝΟΥ ΠΤΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΛΟΓΟ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΙΓΥΡΙΑ .ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

  2. Αν τηρούσατε τις νηστείες της εκκλησιας δεν θα αρρωσταίνατε. φατε πιτταριδια όταν και όποτε πρεπει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ