Με πολλούς προσκυνητές ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Οσίου Δαυίδ του εκ Θεσσαλονίκης στην Αντιμάχεια

0
28087
Συνεργάτης aegeanews.


Με πολλούς προσκυνητές και αρκετούς απόδημους εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Ιερού παρεκκλησίου του Οσίου Δαυίδ του εκ Θεσσαλονίκης- που πανηγυρίζει την ίδια μέρα- δωρεά της οικογένειας του κ. Μιχάλη Νέσκε εις μνήμην του πατρός του, στην Ιερά μας Μητρόπολη (τα Θυρανοίξια πραγματοποιήθηκαν πέρσι την ίδια μέρα).

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τους ιερείς: τον π. Ηλία Καμπάκη, τον π. Ιωάννη Σεβαστάκη, τον π. Νικόλαο Γρύλλη και τον π. Αντώνιο Κασιώτη της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Αντιμάχειας όπου υπάγεται ο νέος ναός.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη Μιχάλη Ανδρέου: Μανώλης Σχουλλής, Γιώργος Μιαούδης, Αποστόλης Κουτρουμάνος, Σεβαστιανός Παναγιώτου και ο μικρός Νικόλας Ανδρέου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον κ. Μιχάλη Νέσκε και την οικογένειά του για την προσφορά της αυτή στην τοπική μας εκκλησία και στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του Οσίου Δαυίδ.

Αμέσως μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκαν νηστίσιμα εδέσματα.

Όσιος Δαυίδ εκ Θεσσαλονίκης: Ο Άγιος που έβγαιναν φλόγες από το κελλί του και κρατούσε κάρβουνα αναμμένα

 

Δαυῒδ συνήφθης τῷ πάλαι Δαυῒδ νέε,
Ἄλλον Γολιὰθ σαρκικά κτείνας πάθη.
Ἕκτῃ ἐξεπέρησε πύλας βίου εἰκάδι Δαυΐδ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ