Κυριακή 18 Ιουνίου Β’ Ματθαίου ο Σεβασμιώτατος στον ΙΝ Αγίων Πάντων Κω

0
6173


Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 Β Ματθαίου. Κυριακής των Αγιορειτών Πατέρων. Εορτάζουν: Ο Άγιος Λεόντιος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ Υπάτιος και Θεόδουλος, ο Άγιος Αιθέριος ο Μάρτυρας, Όσιος Λεόντιος ο Άστεος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας λειτουργίας στον ΙΝ Αγίων Πάντων Κω με συλλειτουργό τον εφημέριο του ΙΝ π. Βαγιανό – Ιωάννη Κώστογλου.
Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του ΙΝ υπό τον Πρωτοψάλτη Χαράλαμπο Αλαχιώτη, Μιχάλης Καρακιόζης, Μιχάλης Ευαγγελίδης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο στρατηγός (πρώην Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ) Κωνσταντίνος Γκίνης, ο Αντώνης Γιαννικουρής, ο Θεολόγος καθηγητής ο οποίος έκανε και το κήρυγμα της ημέρας έπειτα από προτροπή του Σεβασμιωτάτου και αρκετοί προσκυνητές.

Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: Το κάλεσμα των τεσσάρων ψαράδων. Η περιοδεία στη Γαλιλαία.

Περπατώντας λοιπόν δίπλα στη λίμνη της Γαλιλαίας, είδε δύο αδελφούς, το Σίμωνα, το λεγόμενο Πέτρο, και τον Ανδρέα τον αδελφό του να ρίχνουν το δίχτυ στη λίμνη. Γιατί ήταν ψαράδες.
Και τους λέει: «Ελάτε πίσω μου, και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων».
Εκείνοι αμέσως άφησαν τα δίχτυα και τον ακολούθησαν.
Και αφού προχώρησε από εκεί, είδε άλλους δύο αδελφούς, τον Ιάκωβο το γιο του Ζεβεδαίου και τον Ιωάννη τον αδελφό του, να διορθώνουν τα δίχτυα τους μέσα στο πλοίο μαζί με το Ζεβεδαίο τον πατέρα τους, και τους κάλεσε.
Εκείνοι αμέσως άφησαν το πλοίο και τον πατέρα τους, και τον ακολούθησαν.

Η περιοδεία στη Γαλιλαία

Και περιόδευε σε όλη τη Γαλιλαία διδάσκοντας στις συναγωγές τους και κηρύττοντας το ευαγγέλιο της βασιλείας και θεραπεύοντας κάθε νόσο και κάθε αδυναμία στο λαό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ