Ολοζώντανη η παρουσία του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω

2
30925

Ολοζώντανη η παρουσία του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω οι πρώτες φωτογραφίες (με την «σκιά») είναι από προσκυνητές της Κω.

ιδιαίτερα χαρακτηριστικές οι μαρτυρίες από προσκυνητές αλλά και από τον Σεβασμιώτατο κ. Παΐσιο που τον έχουν δεν να κινείται (να κουνάει τα χέρια κλπ) μέσα στη λάρνακα του.

Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω (video)

Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, ημέρα της κοιμήσεώς του και της ανακομιδής των Αγίων Λειψάνων του, όρισε η Αγία μας Εκκλησία να τελείται η μνήμη του εξ’ Ανατολικής Θράκης καταγομένου συγχρόνου Αγίου μας Σάββα του νέου, του και μαθητού γενομένου του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την Κάλυμνο αλλά και τα γύρω νησιά, σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου 2023,το πρωί τελέστηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ, συλλειτουργούντων  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολoύθησε η λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος του Οσίου Σάββα και δέηση προ του Ιερού Σκηνώματος, του Οσίου Πατρός ημών και Θεοφόρου Σάββα του εν Καλύμνω, υπέρ των όπου γης και εν θαλάσση ευρισκομένων αδελφών ημών Καλυμνίων και λοιπών Δωδεκανησίων

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης , ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, π Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης, ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κασσάρας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Αντώνιος Γιαννικουρής,ο Αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός.

Από τις στρατιωτικές Αρχές ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Αριστείδης Καβαρλίγκος ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας και αντιπροσωπεία Αξιωματικών.

Δείτε στιγμιότυπα από τη Θεία Λειτουργία, τη Λιτανεία καθώς και ευχές ,στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

2-4-2023 Ο εορτασμός του Αγίου Σάββα στην Κάλυμνο

Ο πανηγυρικός Τρισαρχιερατικός εσπερινός στη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω

 

 

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την Κάλυμνο αλλά και τα γύρω νησιά, τελέστηκε σήμερα Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 19.30 ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός  στη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου όπου φυλάσσεται το χαριτόβρυτον Σκήνος του Αγίου μας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, παρουσία του Ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παραβρέθηκαν οι  βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης , ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κασσάρας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ.Μαύρος και Μικές Ρήγας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός, ο υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση Κωνσταντίνος Παπουτσής

Από τις στρατιωτικές Αρχές ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας και από τις Λιμενικές αρχές ο Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης

Μετά το πέρας του Εσπερινού και περί ώρα 09:30΄ μ.μ., ξεκίνησε η τέλεση  Ιεράς  Αγρυπνίας Όρθρου και Νυκτερινής Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου(ώρα 09.30΄ μ.μ. με 2:00΄ πρωινή).

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, βοήθεια μας ο Άγιος Σάββας μας,να Σκεπάζει όλους τους απανταχού Έλληνες. Χρόνια πολλά στον Σαββα και την Σαββινα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ