π. Σακελλάριος Ζουλουφός για τον 1 χρόνο από την εκδημία Γεωργίου Βαρβούνη και το μνημόσυνο που θα γίνει την Τρίτη στον Ασώματο

0
2804

Με την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του μακαριστού Πρωτοψάλτου Γεώργιου Βαρβούνη θα τελεστεί μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 στον ΙΝ Ασωμάτου Ασφενδιού τον οποίο υπηρέτησε εθελοντικά για πάρα πολλά χρόνια (αμέσως μετά την Θ. Λειτουργία θα προσφερθεί καφές στην αίθουσα του ναού).

Ο Ιερατικός Προϊστάμενος του ΙΝ π. Σακελλάριος Ζουλουφός μας μίλησε με συγκίνηση για τον μακαριστό Πρωτοψάλτη συνεργάτη αλλά και δάσκαλο του, όπως μας λέει με συγκίνηση.

Επί σειρά ετών Πρωτοψάλτης με την ομάδα-χορωδία του (τους αείμνηστους αδελφούς Δημήτρη και Παντελή Τριπολίτη τον Μιχάλη Γερασκλή κ.α.) στον Ασώματο περισσότερο, αλλά και σε όλες τις απομακρυσμένες ενορίες του νησιού μας που αντιμετώπιζαν ελλείψεις ιεροψαλτών.

Ως ιεροψάλτης ήταν άριστος γνώστης του τυπικού και ξεχώριζε για το ύφος, την κατάνυξη και την βυζαντινή μεγαλοπρέπεια με την οποία απέδιδε τους ύμνους.

Θήτευσε κοντά στον μακαριστό Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Ιωάννη Παπάλη όταν ήταν Ιεροκήρυκας στην ΙΜ Σάμου καθώς και στον ξακουστό Σάμιο Πρωτοψάλτη και Δάσκαλο Εμμανουήλ Βαμβουδάκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ