Απίστευτα πράγματα! Πέρασαν δρόμο για να κουβαλήσουν υλικά οικοδομής πάνω από το ιερό του ερειπωμένου ναού του Αγ. Γεωργίου στις Βουκολιές στο Τιγκάκι

8
26603

Δεν ξέρουμε αν έχει να κάνει με την αποϊεροποίηση των πάντων η με καθαρή απροσεξία…

Όμως, είναι γεγονός και μας το επιβεβαίωσε, περίλυπος και ο π. Ιωάννης Κουτάντος από το Ζηπάρι, πως  πρόσφατα στην προσπάθεια να ανοίξουν δρόμο για να κουβαλήσουν τα υλικά οικοδομής πέρασαν το δρόμο, όχι ακριβώς δίπλα -όπως νομίζαμε στην αρχή- αλλά πάνω από το Ιερό και μέρος του κυρίως ναό, του ερειπωμένου εξωκλησίου του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Βουκολιές στο Τιγκάκι.

Καλό θα ήταν έστω και τώρα να γίνει παράκαμψη του υπό διάνοιξη δρόμου και να περιφραχτεί όσο γίνεται περιμετρικά ο παλιός ναός (υπάρχει προσκυνητάρι με εικόνα και καντήλι), ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα…

Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι ανάλογη «απροσεξία» θέλουμε να πιστεύουμε έγινε από γνωστό φίλο ποδηλάτη και στη Βίγλα του Αγίου Αρσενίου του Σκηνούρη στον Προφήτη Ηλία κάτω από το Σύμπετρο και ανέβηκε στο διαδίκτυο. Καλό θα ήταν να επανορθωθεί όσο γίνεται αν πρόκειται από άγνοια και καθαρό λάθος, μιας και -όπως μάθαμε- έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φίλε μου περαστικέ, έχεις άδικο !!! Είναι ερείπια παλαιού ή αρχαίου ναού!!! Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θελουμε επειδή έτσι μας βολεύει !!!

  2. τωρα μιλάμε για την πιο σπουδαία υπηρεσία στην Ελλάδα!!! Αυτά τα παιδιά κουράζονται πολύ …….

  3. To σημαντικό είναι να έχουμε επενδύσεις και ξενοδοχεία για να λιγδώνει το αντεράκι μας. Τι να τον κάνουμε τον πολιτισμό και την ιστορία.

  4. Για ποια διάνοιξη δρομου μιλάτε? Ο δρόμος προυπήρχε!!Καμία παρατυπία και παρανομία δεν βλέπω εγω! Το εκκλησάκι θα μπορούσε από τους «αρμόδιους» να είχε προστατευθεί και συντηρηθεί πολύ νωρίτερα, εάν το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο!!

  5. Για ποια διάνοιξη δρόμου ακριβώς μιλάτε? Ο δρόμος προυπήρχε! Δεν βλέπω καμία παρατυπία, ούτε παρανομία εδώ!Το εκκλησάκι, για το οποίο δεν υπήρχε ούτε μία στοιχειώδης επιγραφή και σήμανση, θα μπορούσε να είχε ήδη προστατευτεί από τους «αρμόδιους» εάν υπήρχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον!!Τώρα για να δούμε το …σκουριασμένο καντηλάκι ως προσκηνητάρι, η αλήθεια χρειάζεται πολύ φαντασία!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ